קוקילידה
מי לא רוצה את הטעם הנוסטלגי? קוקילדה משגעת אצלכם בבית.
+
עוגיות צ'ואיות שוקולד
+
2
+
1 אצבע
+
1 כוס
+
1/2 1 כוסות
+
2/3 כוס
+
1/3 כוס
+
1/2 כוס
גלידה וניל (מצרכים ל-1 קילו)
+
גלידה וניל (מצרכים ל-1 קילו)
+
2 אצבעות
+
2 מיכלים
+
1 פחית
Ingredients
מרכיבים
Adjust Servings:
עוגיות צ'ואיות שוקולד |
2 ביצים | |
1 אצבע BAKEIT שוקולד | |
1 כוס סוכר חום כהה | |
1/2 1 כוסות קמח תופח | |
2/3 כוס שוקו-צ'יפס | |
1/3 כוס צימוקים | |
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים |
גלידה וניל (מצרכים ל-1 קילו) |
2 אצבעות BAKEIT וניל | |
2 מיכלים שמנת מתוקה | |
1 פחית פחית חלב מרוכז |
Tools
כלים במתכון זה
מיקסר ידני
קערה
תנור אפייה
לקקן
מטרפה
נייר אפייה (לא חובה)
Ingredients
-
עוגיות צ'ואיות שוקולד
-
2 ביצים
-
1 אצבע BAKEIT שוקולד
-
1 כוס סוכר חום כהה(200 גרם)
-
1/2 1 כוסות קמח תופח(210 גרם)
-
2/3 כוס שוקו-צ'יפס(100 גרם)
-
1/3 כוס צימוקים(50 גרם)
-
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים(50 גרם)
-
גלידה וניל (מצרכים ל-1 קילו)
-
2 אצבעות BAKEIT וניל
-
2 מיכלים שמנת מתוקה(500 מ"ל)
-
1 פחית פחית חלב מרוכז(400 מ"ל)
Directions
אופן הכנה:
עוגיות צ'ואיות שוקולד:
מחממים תנור ל- 175 מעלות.
- מוציאים 1 אצבע BAKEIT שוקולד לקערה גדולה וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה
- מוסיפים סוכר וטורפים היטב (התערובת תראה גרגירית ודביקה).
- מוסיפים את הביצים וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים גם את הקמח ומערבבים בעזרת לקקן לקבלת בצק דביק מעט.
- מוסיפים שוקו-צ'יפס, אגוזים וצימוקים ומערבבים עד לפיזור אחיד בתערובת.
- מייצרים בעזרת ידיים רטובות כדורים במשקל 30 גרם. מסדרים בצורה מרווחת על גבי תבנית אפיה, כ- 6 יחידות בכל תבנית.
- אופים כ 6-7 דק' (סובבו את התבנית בתנור לאחר כ-3 דק' אפיה, לקבלת אפיה אחידה).
- מוציאים את העוגיות כאשר הן מקבלות קרום קשיח והופכות סדוקות ותפוחות מעט.
- משטחים את העוגיות בעדינות בעזרת תחתית של כוס מיד לאחר ההוצאה מן התנור.
גלידה וניל:
- מוציאים 1 אצבע BAKEIT וניל לקערה גדולה וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה, מוסיפם את החלב המרוכז ומערבבים היטב.
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוסיפים ומערבבים את תערובת החלב המרוכז ואצבע BAKEIT לתוך קערת הקצפת ומקציפים במהירות גבוהה במשך כדקה נוספת רק עד שהמסה אחידה (הקצפת תאבד מעט מנפחה וזה בסדר).
- מעבירים לכלי בנפח מתאים, מכסים ומקפיאים במקפיא לפחות כ-4 שעות (עדיף לילה) .
הרכבת הקוקילידה:
- מוציאים את הגלידה מהמקפיא כ 10 דק' לפני ההרכבה.
- הופכים את העוגיות כך שחלקן התחתון יפנה כלפי מעלה.
- מניחים כמות רצויה של גלידה על גבי חצי מכמות העוגיות (בערך כפית גדושה).
- סוגרים כל עוגייה עם גלידה עם עוגייה נוספת מעליה, כך שהחלק העליון של העוגייה פונה כלפי מעלה (הניחו את העוגיות בתנועה סיבובית מעט כדי לפזר את הגלידה בצורה אחידה).
- מגישים מיד / מאחסנים במקפיא עד כ-חודשיים.
טיפ
ניתן להגיש ישר מהמקפיא מכיוון שהעוגיות לא קופאות לגמרי או להוציא לטמפרטורת החדר כ 5-10 דק' לפני ההגשה.