גרנולה שוקולד טבעונית
טעמה המוכר של הגרנולה אך הפעם בגרסה הטבעונית , מבטיחים שהטעם מושלם.
+
מרכיבים לגרנולה
+
1 אצבע
+
1/2 5 כוסות
+
1/2 כוס
+
1/4 כוס
+
1 כפית
+
1 כפית
+
1 כפית
+
2 כפות
+
תערובת אגוזים
+
1 כוס
+
3/4 כוס
+
3/4 כוס
+
3/4 כוס
+
תוספות לאחר אפיה
+
3/4 כוס
+
1/2 1 כוסות
+
1/3 כוס
Ingredients
מרכיבים
Adjust Servings:
מרכיבים לגרנולה |
1 אצבע BAKEIT שוקולד | |
1/2 5 כוסות שיבולת שועל שלמה | |
1/2 כוס סוכר חום כהה | |
1/4 כוס מים | |
1 כפית אבקת קינמון | |
1 כפית אבקת קפה נמס | |
1 כפית מלח | |
2 כפות סילאן |
תערובת אגוזים |
1 כוס פקאנים קצוצים גס | |
3/4 כוס שקדים קצוצים | |
3/4 כוס גרעיני חמנייה | |
3/4 כוס גרעיני דלעת |
תוספות לאחר אפיה |
3/4 כוס חמוציות מיובשות/צימוקים | |
1/2 1 כוסות פצפוצי אורז | |
1/3 כוס שוקו-צ'יפס |
Tools
כלים במתכון זה
נייר אפייה (לא חובה)
תבנית אפייה/אינגליש קייק
לקקן
קערה
תנור אפייה
Ingredients
-
מרכיבים לגרנולה
-
1 אצבע BAKEIT שוקולד
-
1/2 5 כוסות שיבולת שועל שלמה(500 גרם)
-
1/2 כוס סוכר חום כהה(120 גרם)
-
1/4 כוס מים(60 מ"ל)
-
1 כפית אבקת קינמון(5 גרם)
-
1 כפית אבקת קפה נמס(5 גרם)
-
1 כפית מלח(6 גרם)
-
2 כפות סילאן(30 גרם)
-
תערובת אגוזים
-
1 כוס פקאנים קצוצים גס(120 גרם)
-
3/4 כוס שקדים קצוצים(120 גרם)
-
3/4 כוס גרעיני חמנייה(100 גרם)
-
3/4 כוס גרעיני דלעת(100 גרם)
-
תוספות לאחר אפיה
-
3/4 כוס חמוציות מיובשות/צימוקים(100 גרם)
-
1/2 1 כוסות פצפוצי אורז(50 גרם)
-
1/3 כוס שוקו-צ'יפס(50 גרם)
Directions
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-150 מעלות.
- מפזרים את תערובת האגוזים והגרעינים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בין 10-20 דק', תוך כדי השגחה שהתערובת לא נשרפת.
- מוציאים מהתנור ומצננים בחוץ.
- מוציאים 1 אצבע BAKEIT לקערה גדולה וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
- מוסיפים את כל המרכיבים פרט לשיבולת השועל וטורפים היטב עד לקבלת רוטב שוקולדי סמיך מעט.
- מוסיפים לרוטב את שיבולת השועל ומערבבים היטב בכדי לצפות את כל שיבולת השועל בתערובת (הכי קל בעזרת הידיים).
- משטחים את התערובת בשכבה אחידה על גבי שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
- אופים בתנור במשך כ-30 דק', תוך כדי מערבבים את הגרנולה כל 10 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
- מערבבים יחד את תערובת האגוזים הקלויים, הגרנולה האפויה והתוספות (חמוציות/צימוקים, פצפוצי אורז ושוקו-צ'יפס).
- מעבירים לכלי אטום ומאחסנים בטמפרטורת החדר.
טיפ
ניתן לשנות את מרכיבי תערובת האגוזים ולבחור תוספות לפי טעמכם.