עוגת גבינה – ארטיק על מקל

השילוב המושלם בין עוגת גבינה לקיץ החם
+
:לתחתית
+
120 גרם עוגיות פתי בר
+
100 גרם
+
:לעוגה
+
2 אצבעות
+
2
+
2 גביעים שמנת חמוצה 27%
+
2 גביעים
+
1
+
1/2 כוס
+
:לציפוי
+
3 אצבעות

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

מרכיבים

Adjust Servings:
:לתחתית
120 גרם עוגיות פתי בר
100 גרם חמאה רכה
:לעוגה
2 אצבעות BAKEIT וניל
2 ביצים
2 גביעים שמנת חמוצה 27% (400 גרם)
2 גביעים גבינה לבנה 9% (500 גרם)
1 פחית חלב מרוכז (400 גרם)
1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)
:לציפוי
3 אצבעות BAKEIT שוקולד

Tools

כלים במתכון זה

תנור אפייה
תנור אפייה
ניילון נצמד
ניילון נצמד
נייר אפיה
נייר אפיה
תבנית קפיץ קוטר 24
תבנית קפיץ קוטר 24
מטרפה
מטרפה
קערה גדולה
קערה גדולה
קערה
קערה
קערה גדולה
קערה גדולה
מקלות ארטיק
מקלות ארטיק
מעבד מזון
מעבד מזון
עוגת גבינה – ארטיק על מקל

Ingredients

  • :לתחתית

  • :לעוגה

  • :לציפוי

Share

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 140 מעלות.

לבסיס העוגה

  1. טוחנים במעבד מזון את עוגיות הפתי-בר לפירורים ומערבבים עם חמאה מומסת. לחילופין, ניתן לשים את העוגיות בשקית ניילון ולשבור לפירורים קטנים.
  2.  משטחים את התערובת בתבנית קפיצית קוטר 24 מרופדת בנייר אפייה.

למלית העוגה

  1. טורפים בקערה גדולה שמנת חמוצה, גבינה לבנה וסוכר.
  2. מוציאים 2 אצבעות BAKEIT וניל לקערה גדולה וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה ומערבבים ביחד עם החלב המרוכז.
  3. מוסיפים את תערובת החלב המרוכז לתערובת הגבינות וטורפים היטב. מוסיפים את הביצים וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה ונוזלית. 
  4. מוזגים את הבלילה על גבי הבסיס בתבנית האפייה ומניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית אפייה שמכילה אותה בקלות.
  5. מוזגים  מים רותחים לתוך תבנית האפייה עד לחצי גובה מתבנית העוגה.
  6. אופים בין שעה ועשרים לשעה וחצי (העוגה מוכנה כאשר היא מזהיבה מעט ודפנות העוגה יציבים אך מרכזה רוטט מעט).
  7. מוציאים לקירור מוחלט בטמפרטורת החדר.
  8. לאחר צינון העוגה, עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים להקפאה למשך לילה.
  9. מוציאים את העוגה לאחר לילה במקפיא ל כ-10 דק' להפשרה (להקלת החיתוך).
  10. מחלצים את העוגה מהתבנית ופורסים כ 10-12 חתיכות.
  11. נועצים מקל ארטיק בחלקה התחתון של כל פרוסה ומחזירים למקפיא בזמן הכנת הציפוי.

לציפוי:

  1. מוציאים 3 אצבעות BAKEIT שוקולד לקערה גדולה וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה, מעבירים לכלי צר וגבוה (לדוגמה כוס חד פעמית).
  2. טובלים כל פרוסת עוגה בשוקולד הנמס (אוחזים במקל בעת הטבילה), לציפוי חלקי של העוגה. מנערים את עודפי השוקולד ומניחים על נייר אפייה לייצוב סופי של הציפוי (ניתן לקשט בסוכריות צבעוניות).

טיפ:

ניתן להכין את הציפוי גם עם 400 גרם שקולוד מריר, ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל עד להמסה מלאה ומוסיפים תוך כדי ערבוב 1/4 כוס שמן צמחי.

עוגת שוקולד בחושה
פורסטינג שוקולד לקאפקייקס
0 0