צ'ורוס
צ'ורוס, מתוק, טעים וספרדי. אולה!
+
:לצ'ורוס
+
1 אצבע
+
1/2 כוס
+
1/2 כוס חלב/ לגרסת פרווה, אפשר להחליף בחלב סויה
+
1/2 כפית
+
1/4 כוס סוכר דמררה/ סוכר לבן
+
1/2 1 כוסות+ 1 כף
+
2
+
1 ליטר לטיגון
+
:לגאנש שוקולד
+
1 אצבע
+
1/4 כוס
+
1/4 כוס
+
קורט
+
לפי הטעם
Ingredients
מרכיבים
Adjust Servings:
:לצ'ורוס |
1 אצבע BAKEIT וניל | |
1/2 כוס מים | |
1/2 כוס חלב/ לגרסת פרווה, אפשר להחליף בחלב סויה | |
1/2 כפית מלח | |
1/4 כוס סוכר דמררה/ סוכר לבן | |
1/2 1 כוסות+ 1 כף קמח לבן | |
2 ביצים | |
1 ליטר לטיגון שמן |
:לגאנש שוקולד |
1 אצבע BAKEIT שוקולד | |
1/4 כוס סוכר חום כהה | |
1/4 כוס מים | |
קורט מלח | |
לפי הטעם אבקת קינמון |
Tools
כלים במתכון זה
סיר
קערה
מטרפה
שק זילוף
כיריים גז
Ingredients
-
:לצ'ורוס
-
1 אצבע BAKEIT וניל
-
1/2 כוס מים(125 מ"ל)
-
1/2 כוס חלב/ לגרסת פרווה, אפשר להחליף בחלב סויה(125 מ"ל)
-
1/2 כפית מלח(3 גרם)
-
1/4 כוס סוכר דמררה/ סוכר לבן(50 גרם)
-
1/2 1 כוסות+ 1 כף קמח לבן(225 גרם)
-
2 ביצים
-
1 ליטר לטיגון שמן
-
:לגאנש שוקולד
-
1 אצבע BAKEIT שוקולד
-
1/4 כוס סוכר חום כהה(50 גרם)
-
1/4 כוס מים(50 מ"ל)
-
קורט מלח
-
לפי הטעם אבקת קינמון
Directions
הכנת הצ'ורוס:
- מחממים בסיר בינוני מים, חלב, אצבע BAKEIT וניל, סוכר ומלח עד שהאצבע נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מסירים מהאש ושופכים לתוך הסיר את כל כמות הקמח.
- טורפים היטב בעזרת כף עץ או מרית סיליקון, מחזירים את הסיר לחימום על אש נמוכה. ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד ללא גושי קמח שנפרד מדפנות הסיר.
- מעבירים את תכולת הסיר למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ- 2 דקות במהירות נמוכה עד לקירור הבצק.
- תוך כדי פעילות המיקסר מוסיפים את הביצים בהדרגה. התערובת תחילה תתפרק אך תתגבש חזרה לבצק חלק.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר משונן בגודל הרצוי (חשוב לקחת בחשבון שהצ'ורוס תופחים הרבה בטיגון).
- לטיגון הצ'ורוס, מחממים שמן בסיר ל 180 מעלות, מזלפים פנימה בין 4-5 צ'ורוס (ניתן לחתוך את בלילת הצ'ורוס הישר משק הזילוף באמצעות סכין או מספרים).
- מטגנים עד להזהבה בין 5-8 דקות, מעבירים לקערה עם נייר סופג.
- מגלגלים את הצ'ורוס באבקת סוכר וקינמון (אופציונאלי).
הכנת גנאש השוקולד:
- מוציאים אצבע BAKEIT שוקולד לקערה, מוסיפים את המים החמים והסוכר ומערבבים עד להמסה מלאה ומתקבלת תערובת אחידה.
- טורפים פנימה מלח וקינמון לפי הטעם. מגישים חם לצד הצ'ורוס. (אם הגנאש מתקרר ומתקשה ניתן לחמם במיקרוגל).