מריטוצו- סופגניות איטלקיות במילוי קרם וניל
טוויסט ישראלי על הקינוח האיטלקי - סופגניה עסיסית ממולאת בקצפת וניל
+
בצק סופגניות:
+
2 אצבעות
+
1/2 כוס חמימים
+
1/2 כוס
+
1 כף
+
5 M או 4 L
+
1 כף
+
1 כף ליקר אמרטו/ברנדי/רום כהה/וויסקי
+
5 כוסות
+
1/2 כפת
+
2 כפיות
+
גרידת לימון/תפוז (אופציונלי)
+
1/2 1 שמן לטיגון עמוק
+
לקרם וניל:
+
1 אצבע
+
1 חבילה גבינת מסקרפונה
+
1/2 1 כוסות
+
4 כפות
+
לסירופ סוכר:
+
2 כוסות
+
1 כוס
+
למילוי והרכבת הסופגניות:
+
ריבה בכל טעם שאוהבים
Ingredients
מרכיבים
Adjust Servings:
בצק סופגניות: |
2 אצבעות BakeIt וניל | |
1/2 כוס חמימים מים | |
1/2 כוס סוכר לבן | |
1 כף שמרים יבשים | |
5 M או 4 L ביצים | |
1 כף דבש | |
1 כף ליקר אמרטו/ברנדי/רום כהה/וויסקי | |
5 כוסות קמח לבן | |
1/2 כפת מלח | |
2 כפיות אבקת אפיה | |
גרידת לימון/תפוז (אופציונלי) | |
1/2 1 שמן לטיגון עמוק |
לקרם וניל: |
1 אצבע BAKEIT וניל | |
1 חבילה גבינת מסקרפונה | |
1/2 1 כוסות שמנת מתוקה | |
4 כפות אבקת סוכר |
לסירופ סוכר: |
2 כוסות מים | |
1 כוס סוכר |
למילוי והרכבת הסופגניות: |
ריבה בכל טעם שאוהבים |
Tools
כלים במתכון זה
סכין
מד חום
סיר רחב
מיקסר ידני או שולחני
נייר אפייה (לא חובה)
סיר
שק זילוף
קערה גדולה
קערה
Ingredients
-
בצק סופגניות:
-
2 אצבעות BakeIt וניל
-
1/2 כוס חמימים מים(120 מ"ל)
-
1/2 כוס סוכר לבן(100 גרם)
-
1 כף שמרים יבשים(15 גרם)
-
5 M או 4 L ביצים
-
1 כף דבש(20 גרם)
-
1 כף ליקר אמרטו/ברנדי/רום כהה/וויסקי(15 מ"ל)
-
5 כוסות קמח לבן(700 גרם)
-
1/2 כפת מלח(3 גרם)
-
2 כפיות אבקת אפיה(6 גרם)
-
גרידת לימון/תפוז (אופציונלי)
-
1/2 1 שמן לטיגון עמוק
-
לקרם וניל:
-
1 אצבע BAKEIT וניל
-
1 חבילה גבינת מסקרפונה(250 גרם)
-
1/2 1 כוסות שמנת מתוקה(375 מ"ל)
-
4 כפות אבקת סוכר(40 גרם)
-
לסירופ סוכר:
-
2 כוסות מים(480 מ"ל)
-
1 כוס סוכר(200 גרם)
-
למילוי והרכבת הסופגניות:
-
ריבה בכל טעם שאוהבים
Directions
הוראות הכנה:
- מוציאים 2 אצבעות BAKEIT וניל לקערה בינונית וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
- בקערת המיקסר מערבבים יחד מים סוכר ושמרים.
- מוסיפים לקערה ביצים, דבש, ליקר, את האצבעות BAKEIT וניל המומסות. מעליהם את הקמח, המלח, גרידת הלימון ואבקת האפייה.
- לשים 10 דקות במהירות בינונית נמוכה.
- לאחר 10 דקות עוצרים את פעילות המיקסר. מגרדים את הבצק שנדבק לשולי הקערה לשים במהירות בינונית 5 דקות נוספות. סה"כ 15 דקות לישה – לקבלת בצק אחיד מבריק ומעט דביק.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ובעזרת הידיים מותחים ומעצבים אותו לצורת כדור עד שהבצק לא נדבק בכלל לידיים. מעבירים לקערה משומנת קלות מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (בחורף הקר יכול לקחת גם 3 שעות).
בזמן שהבצק תופח מתחילים את הכנת קרם הוניל:
- מחממים יחד במיקרו 1 אצבע BAKEIT וניל וחצי כוס שמנת מתוקה להמסה. מכניסים למקרר עד שהסופגניות מוכנות.
- לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מוצאים אותו מהקערה ומעבירים למשטח עבודה. יוצרים מהבצק 20 כדורים בגודל של ביצה גדולה (60 גרם). מניחים את הכדורים על ריבועי נייר אפייה. משמנים את הכדורים במעט שמן ומכסים בשקית ניילון גדולה (למנוע מהבצק להתייבש)
- מתפיחים את הכדורים פעם נוספת להכפלת נפח (בחורף הקר יכול לקחת גם 3 שעות).
בזמן הסופגניות תופחות מכינים סירופ סוכר להרטבת הסופגניות:
- בסיר מחממים יחד 2 כוסות מים וכוס סוכר. טורפים היטב ומביאים לרתיחה על להבה גדולה. מבשלים עוד כ- 5 דקות לאחר רתיחה על אש בינונית קטנה. מכבים ומסירים מהאש לצינון קל.
- כשהסופגניות תפחו, מחממים בסיר רחב שמן לטיגון עמוק לטמפ' של 160 מעלות.
- כשהשמן חם מעבירים כ-4 סופגניות כל פעם לשמן הרותח (נעזרים בריבועי נייר אפיה ומכניסים אותם עם הסופגניות לתוך השמן.
- מטגנים כ 2 דקות מכל צד ועד הזהבה עמוקה. שולפים את ריבועיי נייר האפיה בעזרת מלקחיים מתוך השמן.
- מוציאים את הסופגניות בעזרת כף מחוררת לנייר סופג.
- מטגנים כך את כל הסופגניות.
מסיימים את הכנת הקרם וניל מרכיבים וממלאים את הסופגניות:
- מוציאים מהמקרר את הקערה עם האצבע BAKEIT וניל המומסת והשמנת שהכנו קודם. מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר וכוס שמנת מתוקה. מקציפים הכל יחד בעזרת בלון הקצפה על מהירות גבוהה עד קבלת קרם יציב מאוד.
- מעבירים לשקית זילוף.
- ממלאים שקית זילוף נוספת במעט ריבה.
- חוצים את הסופגניות לאורכן בחלקן העליון; משאירים את קצוות הלחמניות מחוברים.
- טובלים כל סופגניה הפוך בתוך הסירופ סוכר כך שחלקן הפנימי יספוג את הסירופ והופכים חזרה.
- מזלפים בתוך כל סופגנייה פס דק של ריבה לכל אורכה.
- פותחים כמה שאפשר כל סופגניה ומזלפים בתוכה מהקרם וניל לכל אורכה ועל גבי הריבה, עד שהקרם יוצא מעט מעל הסופגניה.
- מיישרים את הקרם בעזרת פלטה או סכין לקבלת מראה אחיד וחלק.