עוגיות שוקולד עם הפתעת קרם וניל
עוגיות שוקולד עם הפתעה נמסה בפנים בטעם וניל. תפתיעו את האורחים שלכם.
+
:קרם וניל
+
1 אצבע
+
225 גרם
+
חצי פחית
+
:בצק עוגיות שוקולד
+
2 אצבעות
+
1/2 3 חבילות
+
1 כוס דחוסה
+
1 כוס
+
2
+
2 כוסות
+
1 כוס
+
1/4 גרם
+
1 כפית
+
1/4 כפית
+
1/2 1 כפיות
+
1/3 1 כוס
Ingredients
מרכיבים
Adjust Servings:
:קרם וניל |
1 אצבע BAKEIT וניל | |
225 גרם גבינת שמנת | |
חצי פחית חלב מרוכז |
:בצק עוגיות שוקולד |
2 אצבעות BAKEIT שוקולד | |
1/2 3 חבילות חמאה רכה | |
1 כוס דחוסה סוכר חום כהה | |
1 כוס סוכר לבן | |
2 ביצים | |
2 כוסות קמח לבן | |
1 כוס קקאו | |
1/4 גרם קורנפלור | |
1 כפית מלח | |
1/4 כפית סודה לשתייה | |
1/2 1 כפיות אבקת אפיה | |
1/3 1 כוס שוקו-צ'יפס |
Tools
כלים במתכון זה
לקקן
מיקסר ידני או שולחני
תנור אפייה
תבנית אפיה
שק זילוף
נייר אפיה
Ingredients
-
:קרם וניל
-
1 אצבע BAKEIT וניל
-
225 גרם גבינת שמנת
-
חצי פחית חלב מרוכז(200 גרם)
-
:בצק עוגיות שוקולד
-
2 אצבעות BAKEIT שוקולד
-
1/2 3 חבילות חמאה רכה(350גרם)
-
1 כוס דחוסה סוכר חום כהה(240 גרם)
-
1 כוס סוכר לבן(200 גרם)
-
2 ביצים
-
2 כוסות קמח לבן(280 גרם)
-
1 כוס קקאו(140 גרם)
-
1/4 גרם קורנפלור(30 גרם)
-
1 כפית מלח(6 גרם)
-
1/4 כפית סודה לשתייה
-
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
-
1/3 1 כוס שוקו-צ'יפס(200 גרם)
Directions
אופן הכנה:
קרם וניל:
-
- מוציאים אצבע BAKEIT וניל לקערה גדולה וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
- מוסיפים גבינת שמנת וחלב מרוכז ומערבבים היטב.
- בעזרת שקית זילוף או שתי כפיות מניחים תלוליות קטנות מהמסה (כמספר העוגיות, 26-28) על גבי מגש מרופד בנייר אפיה. מכניסים להקפאה במקפיא.
הכנת בצק העוגיות:
- מוציאים 2 אצבעות BAKEIT שוקולד לקערה וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
- בקערת המיקסר מצויד בוו גיטרה, מקציפים במהירות גבוהה כ 5 דקות חמאה רכה, סוכר חום כהה וסוכר לבן עד לקבלת מסה תפוחה ואוורירית, מידי פעם עוצרים את המיקסר ומגרדים את דפנות הקערה בעזרת לקקן.
- תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. לא מוסיפים ביצה נוספת עד שהקודמת לא נבלעה לחלוטין במסה. ממשיכים להקציף עוד כ 2 דקות בהירות גבוהה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוזגים פנימה את האצבעות המומסות. מעלים את מהירות המיקסר בחזרה ומקציפים עוד כ – 2 דקות. עוצרים את המיקסר ומגרדים את דפנות הקערה בעזרת לקקן.
- מוסיפים לקערה קמח, קקאו, קורנפלור, מלח, אבקת סודה לשתיה ואבקת אפיה ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שנוצר בצק.
- מוסיפים פנימה את השוקוצ'יפס ומערבלים רק עד פיזור אחיד שלו בבצק.
- מעבירים את הבצק לקירור במקרר של 30 דקות לפחות, או עד שהבצק אינו דביק יותר ונוח לעבודה.
- יוצרים מהבצק 26-28 כדורים גדולים (במשקל 60 גרם לכל אחד) ומשטחים כל כדור לפיתה.
- מוציאים את תלוליות קרם הוניל מהמקפיא ומניחים תלולית במרכז כל עוגיה.
- עובדים בזריזות על מנת שהמילוי לא יפשיר וסוגרים את כל העוגיות לכדור מסביב לכל מילוי.
- מכניסים את העוגיות למקרר לקירור של כחצי שעה (אפשר גם למקפיא אם ממהרים) או עד שהן מתקשות בחזרה.
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- מסדרים את העוגיות בצורה מרווחת על מגשים מרופדים בנייר אפייה.
- אופים כל מגש בין 12-15 דקות. במהלך האפיה העוגיות יתרחבו ויתפשטו מעט אבל עדיין ישארו שמנמנות במרכזן. מוציאים את העוגיות מהתנור כאשר הן תפוחות ויציבות בשוליים אבל עדיין מאוד רכות במרכזן.
- משאירים אותן להתקרר בטמפ' החדר. במהלך הקירור העוגיות ימשיכו להתקשות ולהתייצב.
טיפ
** את העוגיות האפויות שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.
** ניתן לשמור את העוגיות הלא אפויות מגולגלות לפני האפייה כחודש במקפיא. שרוצים לאפות ניתן לאפות ישר מהמקפיא.