לחמניות שוקולד

יאמי. לחמניות שוקולד חמות שיצאו עכשיו מהתנור. רצים להכין?
+
2 אצבעות
+
1/2 3 כוסות
+
כף + כפית
+
2 כפות
+
1/2 כפית
+
2
+
3/4 כוס
+
1/3 כוס
+
1/2 כוס
+
1/4 כוס
+
50 גרם
+
1 כוס
+
סוכריות שוקולד קטנות לקישוט

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

מרכיבים

Adjust Servings:
2 אצבעות BAKEIT שוקולד
1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)
כף + כפית קקאו (15 גרם)
2 כפות שמרים יבשים (15 גרם)
1/2 כפית מלח (10 גרם)
2 ביצים
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
1/3 כוס מים (80 מ"ל)
1/2 כוס סוכר חום כהה (100 גרם)
1/4 כוס סוכר לבן (50 גרם)
50 גרם חמאה רכה
1 כוס שוקו-צ'יפס (150 גרם)
סוכריות שוקולד קטנות לקישוט

Tools

כלים במתכון זה

נייר אפיה
נייר אפיה
תבנית אפיה
תבנית אפיה
מיקסר ידני או שולחני
מיקסר ידני או שולחני
תנור אפייה
תנור אפייה
לחמניות שוקולד

Ingredients

Share

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

  1. מוציאים 2 אצבעות BAKEIT שוקולד לקערה גדולה וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
  2. בקערת המיקסר שוקלים יחד: מים, חלב, ביצים, סוכר חום וסוכר לבן.
  3. מוסיפים מעל קמח, קקאו, שמרים יבשים וחמאה רכה.
  4. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ולשים עד שהחומרים במיקסר מתאחדים לידי בצק, בין 3-5 דקות.
  5. תוך כדי פעולת המיקסר מוסיפים את המלח ואת האצבעות שוקולד המומסות ולשים עוד דקה נוספת על מהירות נמוכה.
  6. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים 5 דקות נוספות עד שמתקבל בצק אחיד, שוקולדי ונוזלי במקצת. 
  7. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את השוקוצ'יפס. מערבלים כדקה-שתיים נוספות על מהירות בינונית לפיזור אחיד שלהם בבצק.
  8. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק עד הכפלת הנפח. כשעה – שעתיים (בחורף יכול לקחת שעתיים ויותר). בשלב זה הבצק מעט דביק ונוזלי אבל אחרי ההתפחה הוא יהיה יותר נוח לעבודה.
  9. לאחר שהבצק תפח מעבירים אותו למשטח מקומח קלות (כדי שיהיה יותר נוח לעבוד איתו). מחלקים את הבצק ל 16-17 כדורים (במשקל כ-80 גרם כל אחד), מניחים על משטח מקומח קלות. מגלגלים כל פיסת בצק לכדור מהודק ומניחים על תבניות אפיה מרופדות בנייר אפיה, תוך הקפדה על מרווחים בין הלחמניות. אמורות לצאת כשמונה לחמניות בתבנית.

ציפוי ללחמניות (אם רוצים):

  1. מעבירים את הסוכריות לקערה רחבה. מברישים כל כדור במים, מרימים מהתבנית וטובלים את הכדור בקערה עם סוכריות השוקולד, כך שיהיה מצופה כמה שיותר. מניחים חזרה בתבנית. חוזרים על הפעולה עם כל שאר הלחמניות.
  2. מתפיחים התפחה שניה ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
    מכסים את תבניות האפיה עם הלחמניות בשקית גדולה או ניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה-שעה נוספת (בחורף יכול לקחת יותר זמן), עד להכפלת הנפח.
  3. אופים את הלחמניות בתנור החם כ 15-18 דקות עד שהלחמניות תפוחות מאוד. הלחמניות לא אמורות לשנות מאוד את צבען. הלחמניות מוכנות כאשר דפיקה עם האצבע בחלק התחתון של הלחמניות משמיעה צליל חלול.

טיפים

* בצק הלחמניות מתקבל לח ודביק מעט וזה בסדר, לא להוסיף עוד קמח. זה מה שמבטיח לחמניות עסיסיות ובעלות טעם שוקולדי גם יום לאחר האפיה.

** הלחמניות במיטבן ביום האפייה. ניתן לשמור אותן יום-יומיים נוספים מאוכסנות היטב בשקית או קופסא ולחמם מעט בשנית לפני ההגשה.

קרם ברולה שוקולד
עוגיות שוקולד עם הפתעת קרם וניל
1 0
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here