קרם ברולה וניל
הטעם המוכר של קרם ברולה וניל שיש רק במסעדות, מעכשיו אצלכם בבית.
+
1 אצבע
+
2 מיכלים
+
7 כפות
+
5
Tools
כלים במתכון זה

מטרפה

קוקטים

קערה גדולה למיקרוגל

תנור אפייה

Ingredients
-
1 אצבע BAKEIT וניל
-
2 מיכלים שמנת מתוקה(500 מ"ל)
-
7 כפות סוכר לבן(70 גרם)
-
5 חלמונים
Directions
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-140 מעלות ומרתיחים מים בקומקום.
- מוציאים אצבע BAKEIT וניל, שמנת וסוכר לקערה גדולה וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
- מוסיפים חלמונים וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוזגים את המסה דרך מסננת לכלים מתאימים (השימוש במסננת אינו חובה אך הוא מקל על המזיגה וגם מבטיח שלא נשארו במקרה חלקיקי חלמונים).
- מסדרים את הכלים בתוך תבנית אפיה בעלת שוליים גבוהים שיכולה להכיל את כל הכלים.
- מכניסים לתנור ומוזגים לתבנית מים רותחים עד למחצית מגובה הכלים.
- אופים 25-30 דקות עד שהקרם יציב בשוליים ועדיין מאוד רוטט במרכז כאשר מזיזים את התבנית. הקרם לא אמור להשחים או להישרף (אם כן, זה אומר שטמפ' התנור גבוהה מידי ויש להוריד ב-10 מעלות).
- מצננים בטמפ' החדר ומקררים מכוסה במקרר לפחות 4 שעות (עדיף לקרר לילה).
טיפ
אחרי שהקרם קר מאוד ניתן לקרמל את המנה: בוזקים למעלה כפית סוכר ושורפים בעדינות בעזרת מבער. אם אין לכם מבער, מחממים את התנור למצב גריל. מכניסים את הברולה תחת הגריל למספר דקות מועטות רק עד שהסוכר מתקרמל (יש להיזהר ולא לחמם יותר מידי את הברולה עצמו).