קייק דונאט- סופגניות ריוויון ללא שמרים

דונאטס מושלמים ללא שמרים קלים להכנה עם אצבעות בייקאיט
+
:לבצק
+
1 אצבע
+
1
+
1
+
1/2 כוס+ 2 כפות
+
3/4 כוס
+
1/2 כפית
+
1/4 2 כוסות
+
1 כפית
+
1/2 כפית
+
1 וחצי ליטר שמן לטיגון עמוק
+
:לגלייז לבן
+
1 אצבע
+
2 כפות
+
1/2 כוס
+
:לגלייז שוקולד
+
1 אצבע
+
1/4 כוס
+
1/4 כוס
+
:לקישוט
+
סוכריות צבעוניות/שוקולד
+

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

מרכיבים

Adjust Servings:
:לבצק
1 אצבע BAKEIT וניל
1 ביצים
1 חלמונים
1/2 כוס+ 2 כפות סוכר לבן (120 גרם)
3/4 כוס ריויון (180 מ"ל)
1/2 כפית מלח (3 גרם)
1/4 2 כוסות קמח (315 גרם)
1 כפית אבקת אפיה (3 גרם)
1/2 כפית סודה לשתייה (1.5 גרם)
1 וחצי ליטר שמן לטיגון עמוק
:לגלייז לבן
1 אצבע BAKEIT וניל
2 כפות חלב (30 מ"ל)
1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
:לגלייז שוקולד
1 אצבע BAKEIT שוקולד
1/4 כוס מים (60 מ"ל)
1/4 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
:לקישוט
סוכריות צבעוניות/שוקולד
אבקת סוכר

Tools

כלים במתכון זה

קערה גדולה
קערה גדולה
נייר אפייה (לא חובה)
נייר אפייה (לא חובה)
שק זילוף
שק זילוף
לקקן
לקקן
מטרפה
מטרפה
כף עם חורים
כף עם חורים
מד חום
מד חום
סיר רחב
סיר רחב
קייק דונאט- סופגניות ריוויון ללא שמרים

Ingredients

  • :לבצק

  • :לגלייז לבן

  • :לגלייז שוקולד

  • :לקישוט

Share

אופן הכנה:

בצק דונאטס:

  1. מוציאים 1 אצבע BAKEIT וניל לקערה וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
  2. מוסיפים לקערה ריוויון, ביצה, חלמון וסוכר וטורפים בעזרת מטרפה למסה חלקה.
  3. מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפיה וסודה לשתיה ומערבבים בעזרת לקקן או כף עץ. רק עד קבלת תערובת אחידה. 
  4. מעבירים לשק זילוף ומזלפים על גבי ריבועיי נייר אפיה טבעות בקוטר של 9 ס"מ בערך.
  5. בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק ל-160 מעלות.
  6. שהשמן חם מעבירים את הדונאטס אל תוך השמן בעזרת הנייר אפיה, כ 4-5 יחידות כל פעם (מכניסים את הדונאט לשמן עם הנייר אפייה) .
  7. מטגנים כ 2-3 דקות מכל צד עד שהדונאט מזהימים ומשחימים מאוד (נעזרים במלקחים כדי לשלוף את הנייר אפייה מהשמן).
  8. בעזרת כף מחוררת מוצאים את הדונאטס לנייר סופג.
  9. מטגנים כך את כל הדונאטס.
  10. משאירים את הדונאטס להתקרר מעט בזמן שמכינים את הציפוי.

גלייז לבן:

  1. בקערה קטנה ממיסים 1 אצבע BAKEIT וניל. מוסיפים חלב ואבקת סוכר וטורפים יחד לקבלת ציפוי חלק.  ניתן להסמיך או לדלל את הציפוי לפי הטעם על ידי הוספת אבקת סוכר (לציפוי סמיך ) או חלב (לציפוי דליל).

גלייז שוקולד:

  1. בקערה קטנה ממיסים 1 אצבע BAKEIT שוקולד. מוסיפים מים ואבקת סוכר וטורפים יחד לקבלת ציפוי חלק. ניתן להסמיך או לדלל את הציפוי לפי הטעם על ידי הוספת אבקת סוכר (לציפוי סמיך) או מים (לציפוי דליל).

טובלים את חלקם העליון של כל דונאט בציפוי הנבחר. מנערים מעט להסרת עודפי ציפוי ומקשטים בסוכריות.

 

טיפ: ניתן לוותר על הכנת הציפוי ולפדר את הדונאטס הקרים באבקת סוכר.

סופגניות ריבה קלאסיות
מריטוצו- סופגניות איטלקיות במילוי קרם וניל
0 0