פאי לימון

פאי לימון משגע וקל להכנה
+
לבסיס
+
כ-12 עוגיות גדולות עוגיות פתי בר
+
חמאה מומסת
+
גרידת לימון
+
חצי כוס פיסטוק (אופציונלי)
+
מלית לימון
+
+
3
+
חצי פחית
+
רבע כוס
+
1/2 כוס מיץ לימון
+
רבע כוס + 3 כפות סוכר
+
חצי כפית מלח
+
גרידה מלימון שלם
+
פיסטוק קצוץ גם לקישוט

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

מרכיבים

Adjust Servings:
לבסיס
כ-12 עוגיות גדולות עוגיות פתי בר (150 גרם)
חמאה מומסת (100 גרם)
גרידת לימון
חצי כוס פיסטוק (אופציונלי) (60 גרם)
מלית לימון
BAKEIT וניל
3 ביצים
חצי פחית פחית חלב מרוכז (200 גרם)
רבע כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)
1/2 כוס מיץ לימון (120 מ"ל)
רבע כוס + 3 כפות סוכר (80 גרם)
חצי כפית מלח (3 גרם)
גרידה מלימון שלם
פיסטוק קצוץ גם לקישוט

Tools

כלים במתכון זה

לקקן
לקקן
מטרפה
מטרפה
קערה גדולה
קערה גדולה
פאי לימון

Ingredients

  • לבסיס

  • מלית לימון

Share

אופן הכנה:
מחממים תנור ל150 מעלות

לבסיס:
1. במעבד מזון טוחנים יחד פתי בר ופיסטוקים לקבלת פירורים דקים. לחילופין ניתן גם לשבור את הפתי בר והפיסטוקים בתוך שקית בעזרת מערוך.
2. מעבירים לקערה ומערבבים יחד עם החמאה המומסת וגרידת הלימון לקבלת תערובת רטובה.
3. משטחים בתוך תבנית פאי משומנת קלות. שומרים במקפיא בזמן הכנת המלית.

למלית לימון:
1. באותה קערה בה השתמשנו קודם להכנת הבסיס (אין צורך לשטוף) מערבבים יחד: 1 BAKEIT וניל מומסת, חלב מרוכז,שמנת מתוקה, ביצים, סוכר, מלח וגרידת לימון לתערובת אחידה.
2. מוסיפים לתערובת את המיץ לימון וטורפים היטב לאחידות.
3. מוציאים את בסיס הפאי מהמקפיא ומזגים לתוכו את המלית.
4. אופים בתנור שחום מראש ל-150 מעלות 30-40 דקות רק עד ששולי הפאי יציבים ומרכז העוגה עדיין רוטט מעט. מוציאים ומצננים בטמפ החדר.
5. מעבירים לקירור של לילה במקפיא עטוף היטב.
6. לפני ההגשה מקשטים במעט פיסטוק קצוץ גס. ניתן לשמור כשבוע עטוף היטב במקרר.

טיפ:
* ניתן לוותר על הפיסטוק בבסיס העוגה ובקישוט
* למי שאין תבנית פאי יכול להכין גם בתבנית מלבנית בגודל 20X30 ולשטח את הבסיס רק על תחתית התבנית (ללא שוליים) ולהכין את הפאי כריבועי לימון. אופן ההכנה נשאר זהה לחלוטין

"מונסטר קוקי" – שיבולת שועל, חמאת בוטנים ועדשים
חיתוכיות שוקולד חלבה טבעוניות
0 0