עוגת קרפים
מחפשים עוגה לאורחים שתשאיר רושם? זוהי העוגה בשבילכם. פשוטה להכנה, יפייפיה והכי חשוב טעימה.
+
קרפ
+
1 אצבע
+
3
+
2 כוסות + 2 כפות
+
1 כוס
+
2 כוסות (למתכון פרווה חלב צמחי- סויה/ שקדים/ שיבולת שועל)
+
מעט
מלית שוקולד
+
מלית שוקולד
+
2 אצבעות
+
1/2 מיכל
+
2 יחידות
+
1 כוס
ציפוי שוקולד
+
ציפוי שוקולד
+
1 אצבע
+
1/4 כוס
+
5 כפות
Ingredients
מרכיבים
Adjust Servings:
קרפ |
1 אצבע BAKEIT וניל | |
3 ביצים | |
2 כוסות + 2 כפות קמח | |
1 כוס מים | |
2 כוסות (למתכון פרווה חלב צמחי- סויה/ שקדים/ שיבולת שועל) חלב | |
מעט שמן |
מלית שוקולד |
2 אצבעות BakeIt שוקולד | |
1/2 מיכל שמנת מתוקה | |
2 יחידות שמנת חמוצה 27% | |
1 כוס סוכר לבן |
ציפוי שוקולד |
1 אצבע BAKEIT שוקולד | |
1/4 כוס מים | |
5 כפות סוכר |
Tools
כלים במתכון זה
תנור אפייה
נייר אפייה (לא חובה)
מיקסר ידני או שולחני
קערה גדולה
מטרפה
תבנית קפיץ עגולה
Ingredients
-
קרפ
-
1 אצבע BAKEIT וניל
-
3 ביצים
-
2 כוסות + 2 כפות קמח(300 גרם)
-
1 כוס מים(250 מ"ל)
-
2 כוסות (למתכון פרווה חלב צמחי- סויה/ שקדים/ שיבולת שועל) חלב
-
מעט שמןלשימון המחבת
-
מלית שוקולד
-
2 אצבעות BakeIt שוקולד
-
1/2 מיכל שמנת מתוקה(125 מ"ל)
-
2 יחידות שמנת חמוצה 27%
-
1 כוס סוכר לבן(200 גרם)
-
ציפוי שוקולד
-
1 אצבע BAKEIT שוקולד
-
1/4 כוס מים(50 מ"ל)
-
5 כפות סוכר(50 גרם)
Directions
אופן ההכנה:
הכנת הקרפ: (יש להכין את המלית והקרפ יום לפני הרכבת העוגה)
- מוציאים לקערה גדולה 1 אצבע BAKEIT וניל וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
- מערבבים את כל חומרי הבלילה עם האצבע BAKEIT המומסת עד לקבלת בלילה חלקה ונוזלית.
- מחממים מחבת על אש גבוהה ומשמנים קלות. מוזגים שליש כוס מהבלילה למחבת תוך כדי סיבוב המחבת לפיזור המסה בצורה אחידה. הופכים כאשר פני הקרפ יבשים ומטגנים בצד השני לעוד מספר שניות (צבע הקרפ צריך להישאר בהיר).
הכנת המלית:
- מוציאים לקערה גדולה 2 אצבעות BAKEIT שוקולד עם שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
- מעבירים לקירור של חצי שעה במקרר ולאחר מכן מקציפים את מסת השוקולד יחד עם השמנת החמוצה והסוכר במיקסר עד קבלת קרם תפוח ואוורירי.
- מאחסנים במקרר למשך לילה.
הרכבת העוגה (יום למחרת)
- מניחים קרפ 1 על גבי בסיס של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, מורחים עליו כמות של כ-2 כפות מקרם השוקולד (שכבה מעט יותר עבה מהקרפ). חוזרים על הפעולה עם שאר הקרפים והקרם ומסיימים בשכבה של קרפ.
- סוגרים את חישוק התבנית סביב העוגה ומכסים בניילון נצמד. מעבירים לקירור במקרר לפחות שעתיים עד לילה.
- לאחר הקירור, מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לתבנית הגשה. שומרים אותה במקרר עד להכנת הציפוי.
ציפוי העוגה
- מוציאים לקערה גדולה 1 אצבע BAKEIT שוקולד, מים וסוכר וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- שופכים את הציפוי במרכז העוגה ובעזרת גב של כף משטחים את הציפוי על גבי כל העוגה, תוך כדי יצירת נזילות סביב העוגה.
- מקררים את העוגה כ-10 דק' במקרר עד לייצוב הציפוי ומגישים.