עוגת קרפים

מחפשים עוגה לאורחים שתשאיר רושם? זוהי העוגה בשבילכם. פשוטה להכנה, יפייפיה והכי חשוב טעימה.
+
קרפ
+
1 אצבע
+
3
+
2 כוסות + 2 כפות
+
1 כוס
+
2 כוסות (למתכון פרווה חלב צמחי- סויה/ שקדים/ שיבולת שועל)
+
מעט מלית שוקולד
+
מלית שוקולד
+
2 אצבעות
+
1/2 מיכל
+
2 יחידות
+
1 כוס ציפוי שוקולד
+
ציפוי שוקולד
+
1 אצבע
+
1/4 כוס
+
5 כפות

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

מרכיבים

Adjust Servings:
קרפ
1 אצבע BAKEIT וניל
3 ביצים
2 כוסות + 2 כפות קמח (300 גרם)
1 כוס מים (250 מ"ל)
2 כוסות (למתכון פרווה חלב צמחי- סויה/ שקדים/ שיבולת שועל) חלב
מעט שמן לשימון המחבת
מלית שוקולד
2 אצבעות BakeIt שוקולד
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
2 יחידות שמנת חמוצה 27%
1 כוס סוכר לבן (200 גרם)
ציפוי שוקולד
1 אצבע BAKEIT שוקולד
1/4 כוס מים (50 מ"ל)
5 כפות סוכר (50 גרם)

Tools

כלים במתכון זה

תנור אפייה
תנור אפייה
נייר אפייה (לא חובה)
נייר אפייה (לא חובה)
מיקסר ידני או שולחני
מיקסר ידני או שולחני
קערה גדולה
קערה גדולה
מטרפה
מטרפה
תבנית קפיץ עגולה
תבנית קפיץ עגולה
עוגת קרפים

Ingredients

  • קרפ

  • מלית שוקולד

  • ציפוי שוקולד

Share

אופן ההכנה:

הכנת הקרפ: (יש להכין את המלית והקרפ יום לפני הרכבת העוגה)

  1. מוציאים לקערה גדולה 1 אצבע BAKEIT וניל וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
  2. מערבבים את כל חומרי הבלילה עם האצבע BAKEIT המומסת עד לקבלת בלילה חלקה ונוזלית. 
  3. מחממים מחבת על אש גבוהה ומשמנים קלות. מוזגים שליש כוס מהבלילה למחבת תוך כדי סיבוב המחבת לפיזור המסה בצורה אחידה. הופכים כאשר פני הקרפ יבשים ומטגנים בצד השני לעוד מספר שניות (צבע הקרפ צריך להישאר בהיר).

הכנת המלית:

  1. מוציאים לקערה גדולה 2 אצבעות BAKEIT שוקולד עם שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
  2. מעבירים לקירור של חצי שעה במקרר ולאחר מכן מקציפים את מסת השוקולד יחד עם השמנת החמוצה והסוכר במיקסר עד קבלת קרם תפוח ואוורירי. 
  3. מאחסנים במקרר למשך לילה.

הרכבת העוגה (יום למחרת)

  1. מניחים קרפ 1 על גבי בסיס של תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, מורחים עליו כמות של כ-2 כפות מקרם השוקולד (שכבה מעט יותר עבה מהקרפ). חוזרים על הפעולה עם שאר הקרפים והקרם ומסיימים בשכבה של קרפ.
  2. סוגרים את חישוק התבנית סביב העוגה ומכסים בניילון נצמד. מעבירים לקירור במקרר לפחות שעתיים עד לילה. 
  3. לאחר הקירור, מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לתבנית הגשה. שומרים אותה במקרר עד להכנת הציפוי. 

ציפוי העוגה

  1. מוציאים לקערה גדולה 1 אצבע BAKEIT שוקולד, מים וסוכר וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. שופכים את הציפוי במרכז העוגה ובעזרת גב של כף משטחים את הציפוי על גבי כל העוגה, תוך כדי יצירת נזילות סביב העוגה.
  3. מקררים את העוגה  כ-10 דק' במקרר עד לייצוב הציפוי ומגישים.
עוגה בחושה וניל שוקוצ'יפס
עוגת גבינה פירורים קרה
0 0