עוגת קרמבו
רוצים להרשים את האורחים שלכם? רוצו להכין עוגת קרמבו מבית BAKEIT
+
לשכבת קרם וניל:
+
2
+
½ כוס שמנת מתוקה להקצפה 38%
+
גביע גבינת מסקרפונה
+
1 גביע גבינת שמנת
+
½ כוס סוכר
+
לעוגת שוקולד:
+
1
+
4
+
¾ כוס סוכר
+
½ כוס שמנת מתוקה
+
½ כוס קורנפלור
+
1/4 כוס
+
1 כפית
+
1/2 כפית
+
לציפוי שוקולד פציח (כמו של קרמבו):
+
1
Ingredients
מרכיבים
Adjust Servings:
לשכבת קרם וניל: |
2 BAKEIT וניל | |
½ כוס שמנת מתוקה להקצפה 38% | |
גביע גבינת מסקרפונה | |
1 גביע גבינת שמנת | |
½ כוס סוכר |
לעוגת שוקולד: |
1 BAKEIT שוקולד | |
4 ביצים | |
¾ כוס סוכר | |
½ כוס שמנת מתוקה | |
½ כוס קורנפלור | |
1/4 כוס קקאו | |
1 כפית אבקת קפה נמס | |
1/2 כפית מלח דק |
לציפוי שוקולד פציח (כמו של קרמבו): |
1 BAKEIT שוקולד |
Tools
כלים במתכון זה
מטרפה
קערה גדולה
לקקן
מיקסר ידני או שולחני
נייר אפייה (לא חובה)
קערה
סכין
תבנית קפיץ קוטר 24
תנור אפייה
Ingredients
-
לשכבת קרם וניל:
-
2 BAKEIT וניל
-
½ כוס שמנת מתוקה להקצפה 38%(120 מ"ל)
-
גביע גבינת מסקרפונה(250 גרם)
-
1 גביע גבינת שמנת(200-225 גרם)
-
½ כוס סוכר(100 גרם)
-
לעוגת שוקולד:
-
1 BAKEIT שוקולד
-
4 ביצים
-
¾ כוס סוכר(150 גרם)
-
½ כוס שמנת מתוקה(120 מ"ל)
-
½ כוס קורנפלור(70 גרם)
-
1/4 כוס קקאו(35 גרם)
-
1 כפית אבקת קפה נמס(5 גרם)
-
1/2 כפית מלח דק(3 גרם)
-
לציפוי שוקולד פציח (כמו של קרמבו):
-
1 BAKEIT שוקולד
Directions
מתחילים בהכנת הקרם כי הוא דורש קירור:
לשכבת הקרם וניל:
- מוציאים 2 BAKEIT וניל לקערה קטנה, מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
- מעבירים למקרר בזמן שמכינים את עוגת השוקולד.
לעוגת השוקולד:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
- מוציאים 1 BAKEIT שוקולד לקערה קטנה, מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
- מקציפים יחד בעזרת מיקסר שולחני או ידני את הביצים, הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה ואווירית מאוד כ-7 דקות.
- מנפים לתוך קערת המיקסר את הקורנפלור, אבקת הקקאו והקפה נמס. מקפלים בעדינות את האבקות לתוך קצף הביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים לקערת המיקסר את BAKEIT שוקולד המומסת בשמנת המתוקה וקפלים לקבלת תערובת אחידה.
- מוזגים את בלילת העוגה לתוך תבנית קפיץ קוטר 24 מרופדת בנייר אפייה
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 15-20 דקות. העוגה תעלה מעט בתנור אך לא תראה אפויה לגמרי בסוף האפיה וזה בסדר. חשוב מאוד לא לייבש את העוגה.
- מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר לטמפ החדר לפני שממשיכים עם הכנת הקרם לעוגה.
מסיימים להכין את הקרם, מריכיבים ומצפים את העוגה:
- מוציאים מהמקרר את תערובת BAKEIT וניל המומסות בשמנת שהכנו קודם ומעבירים לקערת המיקסר.
- מוסיפים סוכר, גבינת שמנת וגבינת מסקרפונה ומקציפים יחד על מהירות גבוהה כ4 דקות לקבלת קרם חלק ויציב.
- מעבירים את הקרם בעזרת לקקן על גבי בסיס העוגה הקרה. מחליקים ומשטחים את שטח פני העוגה כמה שאפשר (שטח פנים ישר יעזור לנו בשלב ציפוי העוגה).
- מעבירים את העוגה למקפיא ל10 דקות על מנת להקל על תהליך הציפוי.
ציפוי העוגה:
- בקערה קטנה ממיסים BAKEIT שוקולד, במיקרו בפולסים עד המסה מלאה.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא ויוצקים את האצבע המומסת ישר למרכז העוגה.
- עובדים מהר לפני שהציפוי יתקשה ומנערים ומטלטלים את העוגה ככה שהציפוי יתפזר באופן אחיד ויצפה את כל שטח פני הקרם (לא נורא אם לא הצלחתם לצפות את כל העוגה).
- מעבירים את העוגה מנויילנת היטב לאחסון של 4 שעות לפחות במקרר. עדיף ללילה.
להגשה מחלצים את העוגה מהתבנית ופורסים בעזרת סכין גדולה טבולה במים חמים.
העוגה נשמרת כ-5 ימים סגורה היטב במקרר.
טיפים:
- פורסים את העוגה בעזרת סכין חמה: טובלים את הסכין בכוס עם מים רותחים ומנגבים בעזרת מגבת נייר. חוזרים על הפעולה בין כל חיתוך וחיתוך.
- אוהבים קרמבו מוקה? מוסיפים לקרם הוניל בשלב ההקצפה גם כפית אחת של קפה נמס (5 גרם) לקבלת עוגת קרמבו מוקה.
- קבלת עוגה בעלת דפנות חלקים נעזרים בשקף אותו מכניסים לתוך התבנית אחרי שלב אפיית העוגה ולפני מזיגת הקרם. מסירים את השקף בשלב בשלב העוגה.