עוגת קרמבו

רוצים להרשים את האורחים שלכם? רוצו להכין עוגת קרמבו מבית BAKEIT
+
לשכבת קרם וניל:
+
2
+
½ כוס שמנת מתוקה להקצפה 38%
+
גביע גבינת מסקרפונה
+
1 גביע גבינת שמנת
+
½ כוס סוכר
+
לעוגת שוקולד:
+
1
+
4
+
¾ כוס סוכר
+
½ כוס שמנת מתוקה
+
½ כוס קורנפלור
+
1/4 כוס
+
1 כפית
+
1/2 כפית
+
לציפוי שוקולד פציח (כמו של קרמבו):
+
1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

מרכיבים

Adjust Servings:
לשכבת קרם וניל:
2 BAKEIT וניל
½ כוס שמנת מתוקה להקצפה 38% (120 מ"ל)
גביע גבינת מסקרפונה (250 גרם)
1 גביע גבינת שמנת (200-225 גרם)
½ כוס סוכר (100 גרם)
לעוגת שוקולד:
1 BAKEIT שוקולד
4 ביצים
¾ כוס סוכר (150 גרם)
½ כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
½ כוס קורנפלור (70 גרם)
1/4 כוס קקאו (35 גרם)
1 כפית אבקת קפה נמס (5 גרם)
1/2 כפית מלח דק (3 גרם)
לציפוי שוקולד פציח (כמו של קרמבו):
1 BAKEIT שוקולד

Tools

כלים במתכון זה

מטרפה
מטרפה
קערה גדולה
קערה גדולה
לקקן
לקקן
מיקסר ידני או שולחני
מיקסר ידני או שולחני
נייר אפייה (לא חובה)
נייר אפייה (לא חובה)
קערה
קערה
סכין
סכין
תבנית קפיץ קוטר 24
תבנית קפיץ קוטר 24
תנור אפייה
תנור אפייה
עוגת קרמבו

Ingredients

  • לשכבת קרם וניל:

  • לעוגת שוקולד:

  • לציפוי שוקולד פציח (כמו של קרמבו):

Share

מתחילים בהכנת הקרם כי הוא דורש קירור:

לשכבת הקרם וניל:

  1. מוציאים 2 BAKEIT וניל לקערה קטנה, מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
  2. מעבירים למקרר בזמן שמכינים את עוגת השוקולד.

לעוגת השוקולד:

מחממים תנור ל 170 מעלות.

  1. מוציאים 1 BAKEIT שוקולד לקערה קטנה, מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל עד להמסה מלאה. 
  2. מקציפים יחד בעזרת מיקסר שולחני או ידני את הביצים, הסוכר והמלח  עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה ואווירית מאוד כ-7 דקות.
  3. מנפים לתוך קערת המיקסר את הקורנפלור, אבקת הקקאו והקפה נמס. מקפלים בעדינות את האבקות לתוך קצף הביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים לקערת המיקסר את BAKEIT שוקולד המומסת בשמנת המתוקה וקפלים לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוזגים את בלילת העוגה לתוך תבנית קפיץ קוטר 24 מרופדת בנייר אפייה
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 15-20 דקות. העוגה תעלה מעט בתנור אך לא תראה אפויה לגמרי בסוף האפיה וזה בסדר. חשוב מאוד לא לייבש את העוגה.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר לטמפ החדר לפני שממשיכים עם הכנת הקרם לעוגה.

מסיימים להכין את הקרם, מריכיבים ומצפים את העוגה:

  1. מוציאים מהמקרר את תערובת BAKEIT וניל המומסות בשמנת שהכנו קודם ומעבירים לקערת המיקסר.
  2. מוסיפים סוכר, גבינת שמנת וגבינת מסקרפונה ומקציפים יחד על מהירות גבוהה כ4 דקות לקבלת קרם חלק ויציב.
  3. מעבירים את הקרם בעזרת לקקן על גבי בסיס העוגה הקרה. מחליקים ומשטחים את שטח פני העוגה כמה שאפשר (שטח פנים ישר יעזור לנו בשלב ציפוי העוגה).
  4. מעבירים את העוגה למקפיא ל10 דקות על מנת להקל על תהליך הציפוי.

ציפוי העוגה:

  1. בקערה קטנה ממיסים BAKEIT שוקולד, במיקרו בפולסים עד המסה מלאה.
  2. מוציאים את העוגה מהמקפיא ויוצקים את האצבע המומסת ישר למרכז העוגה.
  3. עובדים מהר לפני שהציפוי יתקשה ומנערים ומטלטלים את העוגה ככה שהציפוי יתפזר באופן אחיד ויצפה את כל שטח פני הקרם (לא נורא אם לא הצלחתם לצפות את כל העוגה).
  4. מעבירים את העוגה מנויילנת היטב לאחסון של 4 שעות לפחות במקרר. עדיף ללילה.

להגשה מחלצים את העוגה מהתבנית ופורסים בעזרת סכין גדולה טבולה במים חמים.

העוגה נשמרת כ-5 ימים סגורה היטב במקרר.

טיפים:

  • פורסים את העוגה בעזרת סכין חמה: טובלים את הסכין בכוס עם מים רותחים ומנגבים בעזרת מגבת נייר. חוזרים על הפעולה בין כל חיתוך וחיתוך. 
  • אוהבים קרמבו מוקה? מוסיפים לקרם הוניל בשלב ההקצפה גם כפית אחת של קפה נמס (5 גרם) לקבלת עוגת קרמבו מוקה.
  • קבלת עוגה בעלת דפנות חלקים נעזרים בשקף אותו מכניסים לתוך התבנית אחרי שלב אפיית העוגה ולפני מזיגת הקרם. מסירים את השקף בשלב בשלב העוגה.
"מונסטר קוקי" – שיבולת שועל, חמאת בוטנים ועדשים
0 0