עוגת יום הולדת מוגזמת
Ingredients
מרכיבים
:עוגות שוקולד |
2 אצבעות BAKEIT שוקולד | |
1/2 1 כוס סוכר לבן | |
5 ביצים | |
1/2 2 כוסות קמח לבן | |
1/2 כפית מלח | |
1 כפית סודה לשתייה | |
2 כפיות אבקת אפייה | |
1 כוס שוקו-צ'יפס | |
1 כף קמח | |
1/2 כוס קקאו | |
1/2 כוס סוכר חום כהה | |
1 כוס מים רותחים | |
2 גביעים שמנת חמוצה 15% |
:סירופ להרטבת העוגות |
3/4 כוס סוכר לבן | |
3/4 כוס מים | |
3 כפות קקאו |
:פרוסטינג שוקולד לציפוי ומילוי העוגות |
4 אצבעות BAKEIT שוקולד | |
600 גרם חמאה רכה | |
2 פחיות קרות מאוד מהמקרר חלב מרוכז |
:גנאש שוקולד לקישוט |
2 אצבעות BAKEIT שוקולד | |
8 כפות סוכר לבן | |
1/2 כוס מים |
:קישוט העוגה |
סוכריות קונפטי, עדשים שוקולד, עוגיות סנדוויץ', ממתקים שונים,כדורי שוקולד |
Tools
כלים במתכון זה
Ingredients
-
:עוגות שוקולד
-
2 אצבעות BAKEIT שוקולד
-
1/2 1 כוס סוכר לבן(300 גרם)
-
5 ביצים
-
1/2 2 כוסות קמח לבן(350 גרם)
-
1/2 כפית מלח(3 גרם)
-
1 כפית סודה לשתייה(3 גרם)
-
2 כפיות אבקת אפייה(6 גרם)
-
1 כוס שוקו-צ'יפס(200 גרם)
-
1 כף קמח(10 גרם)
-
1/2 כוס קקאו(70 גרם)
-
1/2 כוס סוכר חום כהה(100 גרם)
-
1 כוס מים רותחים(250 מ"ל)
-
2 גביעים שמנת חמוצה 15%(400 גרם)
-
:סירופ להרטבת העוגות
-
3/4 כוס סוכר לבן(150 גרם)
-
3/4 כוס מים(180 מ"ל)
-
3 כפות קקאו(30 גרם)
-
:פרוסטינג שוקולד לציפוי ומילוי העוגות
-
4 אצבעות BAKEIT שוקולד
-
600 גרם חמאה רכה
-
2 פחיות קרות מאוד מהמקרר חלב מרוכז(800 גרם)
-
:גנאש שוקולד לקישוט
-
2 אצבעות BAKEIT שוקולד
-
8 כפות סוכר לבן(80 גרם)
-
1/2 כוס מים(120 מ"ל)
-
:קישוט העוגה
-
סוכריות קונפטי, עדשים שוקולד, עוגיות סנדוויץ', ממתקים שונים,כדורי שוקולד
Directions
אופן הכנה:
לעוגות השוקולד:
מחממים תנור ל 165 מעלות מצב טורבו.
- מרפדים 2 תבניות, אחת בקוטר 24 ושנייה בקוטר 26, בנייר אפיה ומשמנים מעט.
- בקערה קטנה, שוקלים את הסוכר החום והקקאו, מוזגים לתוך הקערה את המים הרותחים ומערבבים היטב עד להמסה.
- מוסיפים לתוך תערובת המים החמים 2 אצבעות BAKEIT שוקולד, ממתינים כ-2 דקות ומערבבים היטב עד להמסת האצבעות.
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים יחד את הביצים והסוכר הלבן על מהירות גבוהה במשך כ-5 דקות עד לקציפה תפוחה ובהירה.
- עוצרים את המיקסר ומוסיפים לתוך הקערה קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה ומלח. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומערבלים עד להבלעת הקמח בקציפת הביצים.
- מוזגים את תכולת הקערה הקטנה תוך כדי פעולת המיקסר על מהירות איטית לתוך קערת המיקסר ומוסיפים פנימה את השמנת החמוצה.
- מגבירים את מהירות המיקסר למהירות בינונית ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה, נוזלית ושוקולדית.
- מערבבים בקערה קטנה את השוקוצ'יפס וכף הקמח ומוסיפים לתערובת העוגה. מערבבים כמה שפחות רק עד לפיזור השוקוצ'יפס במסה.
- מחלקים את התערובת שווה בין שתי התבניות.
- מכניסים את העוגות יחד לאפייה ואופים כ 45-60 דקות. העוגות מוכנות כאשר קיסם שנכנס לתוך מרכז העוגה ויוצא עם פירורים לחים והעוגות תפוחות ומעט קפיציות למגע.
- מוציאים ומקררים את העוגות לחלוטין לפני שמחלצים אותן מהתבניות.
- מחלצים את העוגות מהתבניות ופורסים כל עוגה לשתי קומות בעזרת סכין מסור.
לסירופ סוכר:
- בסיר קטן שמים את הסוכר והמים. מביאים לרתיחה ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס. כשהתערובת רותחת מנמיחים את האש לאש קטנה ומפסיקים לערבב.
- מבשלים יחד כ 2 דקות עד שהסירופ מסמיך מעט, מורידים מהאש ומוסיפים פנימה את הקקאו. מערבבים היטב להמסת הקקאו.
- מניחים בצד לקירור.
לפרוסטינג:
- מוציאים 4 אצבעות שוקולד לקערה קטנה מחממים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה מניחים חמאה רכה ואת אצבעות השוקולד ומקציפים במהירות גבוהה למשך כ 3-4 דקות עד שהתערובת אוורירית ובהירה (אם צריך עוצרים את פעולת המיקסר ומנקים את דפנות הקערה בעזרת לקקן).
- מנמיחים את מהירות המיקסר לבינונית ומוזגים תוך כדי הקצפה את החלב המרוכז לתוך קערת המיקסר בזרם דק ואיטי.
- מגבירים את מהירות המיקסר למקסימלית וממשיכים להקציף עד שהקרם מתייצב ומתאחד וכל החלב המרוכז התערבב היטב בקרם השוקולד והקרם מוקצף יציב ואוורירי.
להרכבת העוגות:
מתחילים בבסיס העוגה התחתון:
- לוקחים את 2 בסיסי העוגה הגדולה (קוטר 26) ומורחים היטב בסירופ סוכר.
- מזלפים/מורחים מעל אחד הבסיסים שכבה דקה מהפרוסטינג, ומעליו מניחים את הבסיס הנוסף.
- מורחים / מזלפים שכבה ראשונה מהפרוסטינג גם על הבסיס הנוסף בחלקו העליון ומצידי העוגה כולה. מורחים לכיסוי חלקי בעזרת פלטה או סכין.
- מאחסנים את העוגה במקרר עד שהקרם מתייצב ומתקשה לחלוטין.
עוברים לעבוד על הבסיס העוגה העליון:
חוזרים על הפעולות שביצענו עם בסיס העוגה התחתון גם עם בסיס העוגה העליון (קוטר 24). מאחסנים בקירור.
ממשיכים בהרכבת העוגות לאחר קירור והתייצבות הקרם:
1.מוציאים את בסיסי העוגה המצופים (העליון והתחתון), ומורחים על כל בסיס שכבת קרם שניה לכיסוי מוחלט.
2. מחזירים את העוגות לקירור במקרר עד שהקרם מתקשה ומתייצב לחלוטין.
בזמן שהעוגות בקירור מכינים את גנאש השוקולד לציפוי:
- ממיסים בקערה קטנה 2 אצבעות שוקולד. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב להמסת הסוכר.
- מעבירים חצי מכמות הציפוי לסקוויזר ושומרים את יתר הציפוי בצד.
עורמים, מצפים ומקשטים את העוגה:
מצפים את העוגה בשני שלבים
- מוציאים את העוגה בקוטר 26 מהמקרר ומניחים על צלחת הגשה. בעזרת הסקוויזר מזלפים סביב דפנות העוגה מעט מהציפוי לכל הקוטר תוך שנותנים לציפוי לזלוג מעט וליצור דוגמא של טפטופים סביב דפנות העוגה.מזלפים מהציפוי גם על חלקה העליון של העוגה מהמרכז קלפי חוץ. מאכסנים במקרר.
- מוציאים את העוגה בקוטר 24 מהמקרר ומניחים על גבי רשת תנור המונחת מעל תבנית תנור.לוקחים את הציפוי ששמרנו בצד בקערה (אם צריך מחממים מעט במיקרו) ומוזגים על גבי העוגה במרכזה תוך כדי שנותנים לציפוי לזלוג ולצפות את כל חלקה העליון ואת דפנות העוגה. הציפוי העודף יטפטף דרך הרשת לתוך תבנית האפייה.
- מחזירים את העוגה למקרר עד שהציפוי מתייצב לחלוטין.
- מוציאים את העוגות מהמקרר ומניחים את העוגה הקטנה על גבי העוגה הגדולה ליצירת עוגת קומותיים אחת גדולה.
- מזלפים על גבי הציפוי בחלקה העליון של העוגה ולאורך קוטרה תלוליות מהפרוסטינג שוקולד המוקצף. מקשטים את העוגה בעזרת הממתקים והסוכריות בצורה חופשית וככל שעולה על דמיונכם.
טיפ:
מאחסנים את העוגה במקרר בכלי סגור עד שבוע.
אוכלים את העוגה בטמפ החדר (מוציאים כחצי שעה לפני האכילה מהמקרר)
ניתן לוותר על ציפוי צדדי העוגה בקרם ולהשאיר את הדפנות "חשופות" .