עוגיות ריבה טבעוניות
עוגיות ריבה טבעוניות נימוחות והכי בטעם של פעם. וטבעוני. יש יותר מזה? רוצו להכין
+
1 אצבע
+
4\3 כוס
+
1/2 כוס
+
2 כפות
+
1/4 כוס
+
1/4 כפית
+
גרידה מחצי לימון (אופציונלי)
+
1/4 כוס
+
צנצנת ריבה בכל טעם שאוהבים
+
⅓ כוס שקדים פרוס
Ingredients
מרכיבים
Adjust Servings:
1 אצבע BAKEIT וניל | |
4\3 כוס קמח לבן | |
1/2 כוס אבקת שקדים | |
2 כפות קורנפלור | |
1/4 כוס אבקת סוכר | |
1/4 כפית מלח | |
גרידה מחצי לימון (אופציונלי) | |
1/4 כוס חלב סויה | |
צנצנת ריבה בכל טעם שאוהבים | |
⅓ כוס שקדים פרוס |
Tools
כלים במתכון זה
קוקטים
נייר אפיה
סכין
לקקן
Ingredients
-
1 אצבע BAKEIT וניל
-
4\3 כוס קמח לבן(120 גרם)
-
1/2 כוס אבקת שקדים(50 גרם)
-
2 כפות קורנפלור(20 גרם)
-
1/4 כוס אבקת סוכר(60 גרם)
-
1/4 כפית מלח
-
גרידה מחצי לימון (אופציונלי)
-
1/4 כוס חלב סויה(60 מ"ל)
-
צנצנת ריבה בכל טעם שאוהבים(לפחות 250 גרם)
-
⅓ כוס שקדים פרוס(30 גרם)
Directions
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית מרובעת 20X20 בנייר אפיה כאשר קצוות הנייר בולטות מעט מהתבנית (דבר שיקל עלינו בחילוץ העוגיות לאחר האפייה).
- מוציאים BAKEIT וניל לקערה בינונית וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
- מוסיפים לקערה קמח, אבקת שקדים, קורנפלור, אבקת סוכר מלח וגרידת לימון.
- מערבבים בעזרת לקקן עד לקבלת פירורים גסים.
- מוסיפים את החלב סויה ומערבבים בעזרת לקקן לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
- בעזרת ידיים רטובות מעט, מעבירים ¾ מכמות הבצק לתבנית האפיה ומשטחים באופן אחיד בעזרת הידיים. מחוררים בעזרת מזלג.
- את הבצק שנשאר מניילנים ומכניסים להקפאה.
- אופים אפייה ראשונה ב-180 מעלות 15 דקות, רק עד שהבצק מזהיב מעט.
- מוציאים מהתנור ומורחים ריבה על גבי הבצק האפוי לכיסוי.
- מוציאים את הבצק שהכנסנו למקפיא ובעזרת הידיים מפוררים על גבי הריבה. מפזרים מעל גם את השקדים הפרוסים.
- אופים אפייה שניה ב-180 מעלות, 15-20 דקות, עד שפרורי הבצק והשקדים מזהיבים והריבה מבעבעת.
- מוצאים מהתנור ומקררים לחלוטין בתוך התבנית, לאחר הקירור מחלצים את העוגיות מהתבנית בעזרת נייר האפייה ומעבירים לקרש חיתוך.
- חותכים את העוגיות לריבועים לפי גודל ומספר העוגיות הרצוי.
- טיפ ניתן לקשט את העוגיות באבקת סוכר.