עוגיות צ'ואיות שוקולד
עוגיות שוקולד עשירות ומפנקות
+
2 אצבעות
+
100 גרם
+
1/4 כוס
+
1/2 1 כוסות
+
1/4 1 כוסות
Ingredients
מרכיבים
Adjust Servings:
2 אצבעות BAKEIT שוקולד | |
100 גרם חמאה רכה | |
1/4 כוס מים | |
1/2 1 כוסות קמח תופח | |
1/4 1 כוסות סוכר חום כהה |
Tools
כלים במתכון זה
מטרפה
לקקן
תבנית אפיה
נייר אפיה
תנור אפייה
Ingredients
-
2 אצבעות BAKEIT שוקולד
-
100 גרם חמאה רכה
-
1/4 כוס מים(60 מ"ל)
-
1/2 1 כוסות קמח תופח(210 גרם)
-
1/4 1 כוסות סוכר חום כהה(250 גרם)
Directions
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
- מוציאים 2 אצבעות BAKEIT שוקולד לקערה גדולה וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
- מוסיפים סוכר חום וחמאה רכה וטורפים היטב.
- מוסיפים מים וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- שופכים את הקמח על התערובת ומקפלים פנימה בעזרת לקקן רק עד שכל הקמח נבלע בתערובת ומתקבל בצק אחיד.
- יוצרים מהבצק כדורים במשקל 40 גרם (בגודל כדור פינג פונג בערך).
- מסדרים את הכדורים על 3 מגשי אפייה מרופדים בנייר אפייה, במרווחים גדולים. לא יותר מ 7 עוגיות במגש.
- אופים כל תבנית בנפרד למשך 10-12 דקות כאשר מסובבים את התבנית פעם אחת במחיצת הזמן לקבלת אפיה אחידה. במהלך האפיה העוגיות ישתטחו, יתרחבו מעט ויקבלו סדקים קטנים. מוציאים את העוגיות מהתנור כאשר הן עדיין רכות. העוגיות יתקשו, ישתטחו ויסדקו מעט במהלך הקירור .
טיפ:
אם הבצק דביק מעט לפני יצירת העוגיות משהים אותו כ 10 דקות בטפמ' החדר.