עוגיות צ'ואיות וניל
עוגיות צ'ואיות ורכות בטעם וניל
+
2 אצבעות
+
1
+
1/4 1 כוסות + כף
+
1 כוס
Ingredients
מרכיבים
Adjust Servings:
2 אצבעות BAKEIT וניל | |
1 ביצים | |
1/4 1 כוסות + כף קמח לבן | |
1 כוס סוכר חום כהה |
Tools
כלים במתכון זה
מטרפה
לקקן
תבנית אפיה
נייר אפיה
תנור אפייה
Ingredients
-
2 אצבעות BAKEIT וניל
-
1 ביצים
-
1/4 1 כוסות + כף קמח לבן(90 גרם)
-
1 כוס סוכר חום כהה(200 גרם)
Directions
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
- מוציאים 2 אצבעות BAKEIT וניל לקערה גדולה וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
- מוסיפים סוכר חום וטורפים היטב.
- מוסיפים ביצה וטורפים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- שופכים את הקמח על התערובת ומקפלים פנימה בעזרת לקקן רק עד שכל הקמח נבלע בתערובת. ניתן להיעזר מעט בידיים לערבוב עד קבלת בצק אחיד.
- יוצרים מהבצק כדורים במשקל 40 גרם (בגודל כדור פינג פונג בערך).
- מעבירים את הכדורים לקירור במקפיא של כחצי שעה.
- מסדרים את הכדורים המקוררים על 2 מגשי אפייה מרופדים בנייר אפייה, במרווחים גדולים, לא יותר מ 7 עוגיות במגש.
- אופים כל תבנית בנפרד למשך 10-12 דקות כאשר מסובבים את התבנית פעם אחת במחצית הזמן לקבלת אפיה אחידה. במהלך האפיה העוגיות ישתטחו ויתרחבו מעט ויקבלו סדקים קטנים. מוציאים את העוגיות מהתנור כאשר הן עדיין רכות, שחומות מעט בשוליים אבל המרכז עדיין בהיר. העוגיות יתקשו במהלך הקירור, ישתטחו ויסדקו עוד קצת .