סופגניות ריבה קלאסיות

סופגניות קלאסיות עם ריבה - אסור לכם לפספס
+
2 אצבעות
+
1/2 כוס
+
1/2 כוס
+
1/2 1 כף
+
5 M או 4 L
+
1 כף
+
1 כף ליקר אמרטו/ברנדי/רום כהה/וויסקי
+
5 כוסות
+
1/2 כפית
+
2 כפיות
+
גרידת לימון/תפוז (אופציונלי)
+
ליטר וחצי שמן לטיגון עמוק

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

מרכיבים

Adjust Servings:
2 אצבעות BAKEIT וניל
1/2 כוס מים (120 מ"ל)
1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)
1/2 1 כף שמרים יבשים (15 גרם)
5 M או 4 L ביצים
1 כף דבש (20 גרם)
1 כף ליקר אמרטו/ברנדי/רום כהה/וויסקי (15 מ"ל)
5 כוסות קמח לבן (700 גרם)
1/2 כפית מלח (3 גרם)
2 כפיות אבקת אפיה (6 גרם)
גרידת לימון/תפוז (אופציונלי)
ליטר וחצי שמן לטיגון עמוק

Tools

כלים במתכון זה

קערה גדולה
קערה גדולה
קערה
קערה
סיר
סיר
מחבת
מחבת
שק זילוף
שק זילוף
מיקסר ידני או שולחני
מיקסר ידני או שולחני
כף עם חורים
כף עם חורים
מלקחיים
מלקחיים
סיר רחב
סיר רחב
סופגניות ריבה קלאסיות

Ingredients

Share

הוראות הכנה:

  1. מוציאים 2 אצבעות BAKEIT וניל לקערה בינונית וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
  2. בקערת המיקסר מערבבים יחד מים סוכר ושמרים.
  3. מוסיפים לקערה ביצים, דבש, ליקר, אצבעות BAKEIT וניל מומסות. מעליהם את הקמח, המלח, גרידת הלימון ואבקת האפייה.
  4. לשים 10 דקות במהירות בינונית נמוכה.
  5. לאחר 10 דקות עוצרים את פעילות המיקסר. מגרדים את הבצק שנדבק לשולי הקערה, לשים במהירות בינונית 5 דקות נוספות – סה"כ 15 דקות לישה עד לקבלת בצק אחיד מבריק ומעט דביק.
  6. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ובעזרת הידיים מותחים ומעצבים אותו לצורת כדור עד שהבצק לא נדבק בכלל לידיים. מעבירים לקערה משומנת קלות מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (בחורף הקר יכול לקחת גם 3 שעות).
  7. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מוצאים אותו מהקערה ומעבירים למשטח עבודה. יוצרים מהבצק 20 כדורים בגודל של ביצה גדולה (60 גרם). מניחים את הכדורים על ריבועי נייר אפייה. משמנים את הכדורים במעט שמן ומכסים בשקית ניילון גדולה (למנוע מהבצק להתייבש) .
  8. מתפיחים את הכדורים להכפלת נפח (בחורף הקר יכול לקחת גם 3 שעות).
  9. כשהסופגניות תפחו, מחממים בסיר רחב שמן לטיגון עמוק לטמפ של 160 מעלות.
  10. כשהשמן חם מעבירים כ- 4 סופגניות כל פעם לשמן הרותח (נעזרים בריבועי נייר אפיה ומכניסים אותם עם הסופגניות לתוך השמן).
  11. מטגנים כ 2 דקות מכל צד ועד הזהבה עמוקה. שולפים את ריבועיי נייר האפיה בעזרת מלקחיים מתוך השמן. 
  12. מוציאים את הסופגניות בעזרת כף מחוררת לנייר סופג. 
  13. מטגנים כך את כל הסופגניות.
  14. מקשטים את הסופגניות באבקת סוכר ומזלפים פנימה ריבה.
עוגה בחושה שיש שוקולד-תפוזים
קייק דונאט- סופגניות ריוויון ללא שמרים
0 0