סופגניות ריבה קלאסיות
סופגניות קלאסיות עם ריבה - אסור לכם לפספס
+
2 אצבעות
+
1/2 כוס
+
1/2 כוס
+
1/2 1 כף
+
5 M או 4 L
+
1 כף
+
1 כף ליקר אמרטו/ברנדי/רום כהה/וויסקי
+
5 כוסות
+
1/2 כפית
+
2 כפיות
+
גרידת לימון/תפוז (אופציונלי)
+
ליטר וחצי שמן לטיגון עמוק
Ingredients
מרכיבים
Adjust Servings:
2 אצבעות BAKEIT וניל | |
1/2 כוס מים | |
1/2 כוס סוכר לבן | |
1/2 1 כף שמרים יבשים | |
5 M או 4 L ביצים | |
1 כף דבש | |
1 כף ליקר אמרטו/ברנדי/רום כהה/וויסקי | |
5 כוסות קמח לבן | |
1/2 כפית מלח | |
2 כפיות אבקת אפיה | |
גרידת לימון/תפוז (אופציונלי) | |
ליטר וחצי שמן לטיגון עמוק |
Tools
כלים במתכון זה
קערה גדולה
קערה
סיר
מחבת
שק זילוף
מיקסר ידני או שולחני
כף עם חורים
מלקחיים
סיר רחב
Ingredients
-
2 אצבעות BAKEIT וניל
-
1/2 כוס מים(120 מ"ל)
-
1/2 כוס סוכר לבן(100 גרם)
-
1/2 1 כף שמרים יבשים(15 גרם)
-
5 M או 4 L ביצים
-
1 כף דבש(20 גרם)
-
1 כף ליקר אמרטו/ברנדי/רום כהה/וויסקי(15 מ"ל)
-
5 כוסות קמח לבן(700 גרם)
-
1/2 כפית מלח(3 גרם)
-
2 כפיות אבקת אפיה(6 גרם)
-
גרידת לימון/תפוז (אופציונלי)
-
ליטר וחצי שמן לטיגון עמוק
Directions
הוראות הכנה:
- מוציאים 2 אצבעות BAKEIT וניל לקערה בינונית וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
- בקערת המיקסר מערבבים יחד מים סוכר ושמרים.
- מוסיפים לקערה ביצים, דבש, ליקר, אצבעות BAKEIT וניל מומסות. מעליהם את הקמח, המלח, גרידת הלימון ואבקת האפייה.
- לשים 10 דקות במהירות בינונית נמוכה.
- לאחר 10 דקות עוצרים את פעילות המיקסר. מגרדים את הבצק שנדבק לשולי הקערה, לשים במהירות בינונית 5 דקות נוספות – סה"כ 15 דקות לישה עד לקבלת בצק אחיד מבריק ומעט דביק.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ובעזרת הידיים מותחים ומעצבים אותו לצורת כדור עד שהבצק לא נדבק בכלל לידיים. מעבירים לקערה משומנת קלות מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו (בחורף הקר יכול לקחת גם 3 שעות).
- לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מוצאים אותו מהקערה ומעבירים למשטח עבודה. יוצרים מהבצק 20 כדורים בגודל של ביצה גדולה (60 גרם). מניחים את הכדורים על ריבועי נייר אפייה. משמנים את הכדורים במעט שמן ומכסים בשקית ניילון גדולה (למנוע מהבצק להתייבש) .
- מתפיחים את הכדורים להכפלת נפח (בחורף הקר יכול לקחת גם 3 שעות).
- כשהסופגניות תפחו, מחממים בסיר רחב שמן לטיגון עמוק לטמפ של 160 מעלות.
- כשהשמן חם מעבירים כ- 4 סופגניות כל פעם לשמן הרותח (נעזרים בריבועי נייר אפיה ומכניסים אותם עם הסופגניות לתוך השמן).
- מטגנים כ 2 דקות מכל צד ועד הזהבה עמוקה. שולפים את ריבועיי נייר האפיה בעזרת מלקחיים מתוך השמן.
- מוציאים את הסופגניות בעזרת כף מחוררת לנייר סופג.
- מטגנים כך את כל הסופגניות.
- מקשטים את הסופגניות באבקת סוכר ומזלפים פנימה ריבה.