ממתק קוקוס טבעוני
ילדי שנות התשעים יתחברו לזה. הממתק שכולנו גדלנו עליו, עכשיו גם טבעוני.
+
2 אצבעות
+
1 פחית 17% שומן לפחות
+
1 כוס
+
1/2 3 כוסות
+
1/2 כוס
+
3/4 כוס
+
לציפוי
+
100 גרם
+
חמוציות מיובשות/ צימוקים
Ingredients
מרכיבים
Adjust Servings:
2 אצבעות BakeIt וניל | |
1 פחית 17% שומן לפחות קרם קוקוס | |
1 כוס סוכר | |
1/2 3 כוסות קוקוס טחון | |
1/2 כוס אבקת שקדים | |
3/4 כוס חמוציות מיובשות/צימוקים |
לציפוי |
100 גרם קוקוס טחון | |
חמוציות מיובשות/ צימוקים |
Tools
כלים במתכון זה
ניילון נצמד
מטרפה
קערה
סיר
Ingredients
-
2 אצבעות BakeIt וניל
-
1 פחית 17% שומן לפחות קרם קוקוס(400 מ"ל)
-
1 כוס סוכר(200 גרם)
-
1/2 3 כוסות קוקוס טחון(250 גרם)
-
1/2 כוס אבקת שקדים(50 גרם)
-
3/4 כוס חמוציות מיובשות/צימוקים(100 גרם)
-
לציפוי
-
100 גרם קוקוס טחון
-
חמוציות מיובשות/ צימוקים
Directions
אופן הכנה:
הכנת הממתק (יום מראש):
- מחממים בסיר קטן קרם קוקוס, סוכר 2 אצבעות BAKEIT וניל עד שהאצבעות נמסות והתערובת על סף רתיחה כ-7 דק'.
- מוסיפים לסיר קוקוס טחון ואבקת שקדים ומערבבים על אש נמוכה מספר דקות עד שהתערובת סופחת את כל הנוזלים ומתייבשת מעט.
- מורידים מהאש ומוסיפים לתערובת פקאן סיני/ חמוציות/ צימוקים.
- מעבירים את התערובת מכוסה בניילון נצמד לקירור במקרר (יש להקפיד שהניילון צמוד לפני השטח של המסה).
הכנת הציפוי:
קולים במחבת יבשה את הקוקוס הטחון על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד עד שכל הקוקוס מזהיב. לאחר מכן, מעבירים לקערה.
הרכבת הממתק:
לאחר שהתערובת התקררה, קורצים כדורים במשקל של כ-30 גרם בערך ומגלגלים כל כדור בקוקוס הקלוי.
טיפ
ניתן גם לשטח את הממתק בתבנית מרובעת ולאחר הקירור לחתוך למלבנים. לצפות כל מלבן ולקשט בקוקוס קלוי/ סוכריות שוקולד (פרווה).
את הכדורים ניתן לשמור במקרר.