מלבי וניל

קינוח קליל ומרענן לימי הקיץ החמים
+
:למלבי
+
2 אצבעות
+
2 מיכלים שמנת מתוקה / קרם קוקוס לגירסה הטבעונית
+
1/4 כוס
+
1/2 כוס
+
1 כוס חלב / חלב שקדים לגירסה הטבעונית
+
1/4 כוס חלב / חלב שקדים לגירסה הטבעונית
+
5 כפות
+
1/2 כפית :לסירופ רימונים
+
:לסירופ רימונים
+
3/4 כוס
+
2/3 כוס מיץ רימונים
+
מיץ מלימון אחד :לקישוט
+
:לקישוט
+
קוקוס מיובש
+
פיסטוקים

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

מרכיבים

Adjust Servings:
:למלבי
2 אצבעות BAKEIT וניל
2 מיכלים שמנת מתוקה / קרם קוקוס לגירסה הטבעונית (500 מ"ל)
1/4 כוס סוכר לבן (50 גרם)
1/2 כוס סוכר חום בהיר (100 גרם)
1 כוס חלב / חלב שקדים לגירסה הטבעונית (240 מ"ל)
1/4 כוס חלב / חלב שקדים לגירסה הטבעונית (60 מ"ל)
5 כפות קורנפלור (50 גרם)
1/2 כפית מלח (3 גרם)
:לסירופ רימונים
3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם)
2/3 כוס מיץ רימונים (160 מ"ל)
מיץ מלימון אחד :לקישוט
:לקישוט
קוקוס מיובש
פיסטוקים

Tools

כלים במתכון זה

כד מזיגה
כד מזיגה
לקקן
לקקן
קוקטים
קוקטים
קערה
קערה
מטרפה
מטרפה
סיר
סיר
מלבי וניל

Ingredients

  • :למלבי

  • :לסירופ רימונים

  • :לקישוט

Share

הוראות הכנה:

מתחילים בהכנת המלבי:

  1. מערבבים בקערה קטנה 1/4 כוס חלב (60 מ"ל) וקורנפלור.
  2. מחממים בסיר על אש גבוהה שמנת מתוקה/קרם קוקוס, חלב/חלב שקדים, סוכר לבן, סוכר חום בהיר, מלח ו 2 אצבעות BAKEIT וניל עד שהאצבעות נמסות והתערובת מגיעה לסף רתיחה (בועות קטנות בשולי הסיר), מנמיכים את האש ללהבה נמוכה. 
  3. כשהתערובת בסף רתיחה מוזגים פנימה תוך כדי טריפה במטרפה את תערובת החלב והקורנפלור ששמרנו בצד. ממשיכים לטרוף עד שהתערובת מסמיכה מאוד. ממשיכים לטרוף עוד דקה ומורידים מהאש.
  4. עובדים מהר ומוזגים את התערובת לכוסות הגשה בעזרת קנקן מזיגה.
  5. מעבירים לקירור במקרר של 12 שעות כששטח פני הקרם מכוסה בניילון נצמד.

ממשיכים בהכנת הסירופ:

  1. מחממים בסיר את כל מרכיבי הסירופ. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים בבעבוע עדין כ 10-12 דקות עד שהסירופ מצטמצם מעט ומסמיך קלות (הסירופ ימשיך להסמיך בקירור), מעבירים לקופסה ומאחסנים במקרר עד ההגשה.
  2. מוציאים מהמקרר את המלבי לאחר שהתקרר מספיק והתייצב ומוזגים על פני הקרם כמות רצויה של סירופ רימונים ומקשטים בשברי פיסטוק וקוקוס טחון.

טיפ:

ניתן להחליף את הפיסטוקים בבוטנים או כל אגוז אחר שאוהבים.

אפשר לקלות את הקוקוס הטחון על גבי מחבת יבשה לקבלת צבע וטעם עשירים יותר.

צ'ורוס טבעוני
עוגת וניל טבעונית עם קראמבל
0 0