מילקי שוקולד וקצפת וניל
קינוח אישי מרשים לכל אירוח
+
:לקצפת וניל
+
1 אצבע
+
1 גביע גבינת מסקרפונה
+
1 מיכל
+
1/2 שקית
+
:לשוקולד
+
2 אצבעות
+
1/2 כוס
+
1/4 כוס
+
1 כוס
+
1 מיכל
+
2 כפות
+
1/2 כפית
+
2
Ingredients
מרכיבים
Adjust Servings:
:לקצפת וניל |
1 אצבע BAKEIT וניל | |
1 גביע גבינת מסקרפונה | |
1 מיכל שמנת מתוקה | |
1/2 שקית אבקת סוכר |
:לשוקולד |
2 אצבעות BAKEIT שוקולד | |
1/2 כוס סוכר חום כהה | |
1/4 כוס סוכר לבן | |
1 כוס חלב | |
1 מיכל שמנת מתוקה | |
2 כפות קורנפלור | |
1/2 כפית מלח | |
2 חלמונים |
Tools
כלים במתכון זה
קערה
סיר
מטרפה
כוסות אישיות
לקקן
שק זילוף
מיקסר ידני או שולחני
Ingredients
-
:לקצפת וניל
-
1 אצבע BAKEIT וניל
-
1 גביע גבינת מסקרפונה(250 גרם)
-
1 מיכל שמנת מתוקה(250 גרם)
-
1/2 שקית אבקת סוכר(50 גרם)
-
:לשוקולד
-
2 אצבעות BAKEIT שוקולד
-
1/2 כוס סוכר חום כהה(100 גרם)
-
1/4 כוס סוכר לבן(50 גרם)
-
1 כוס חלב(250 מ"ל)
-
1 מיכל שמנת מתוקה(250 גרם)
-
2 כפות קורנפלור(20 גרם)
-
1/2 כפית מלח
-
2 חלמונים
Directions
אופן הכנה:
לקצפת וניל:
- מוציאים 1 אצבע BAKEIT וניל לקערה גדולה ביחד עם מיכל שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה.
- מערבבים היטב לאיחוד ומעבירים לקירור במקרר של חצי שעה לפחות (או 15 דקות במקפיא).
לקרם השוקולד:
- מניחים את החלמונים, הסוכר החום, הסוכר הלבן והקורנפלור בסיר קטן. טורפים יחד בעזרת מטרפה עד לאיחוד ( התערובת תיראה יבשה וגרגירית וזה בסדר).
- מוסיפים בהדרגה לתוך הסיר וטורפים תוך כדי חלב ושמנת מתוקה עד שמתקבל נוזל אחיד וללא גושים.
- מעבירים את הסיר לגז וטורפים עד לחימום התכולה, ממשיכים לטרוף עד שהתכולה מגיעה לרתיחה ומסמיכה.
- מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים פנימה 2 אצבעות BAKEIT שוקולד, טורפים היטב עד להמסה בתוך התערובת.
- מעבירים את הקרם המבושל לכוסות הגשה ומקררים מעט לפני שממשיכים לשלב הכנת הקצפת.
להרכבת המילקי:
- מניחים בקערת המיקסר גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר ואת תערובת השמנת מתוקה ששמרנו במקרר.
- מקציפים הכל יחד לקצפת. מעבירים לשק זילוף ומזלפים על גבי קרם השוקולד בתוך הכוסות..
- מקררים במקרר לפחות שעה (או עד שקרם השוקולד קר מאוד) ומגישים.
טיפ:
ניתן לקשט את הקצפת במעט סוכריות צבעוניות, סוכריות שוקולד, שברי אגוזים וכדומה.