"מונסטר קוקי" – שיבולת שועל, חמאת בוטנים ועדשים
Ingredients
מרכיבים
2 BAKEIT וניל | |
2 ביצים שלמות +1 חלמון | |
1 כוס סוכר חום כהה | |
חצי כוס סוכר לבן | |
רבע כוס דבש | |
5 כוסות שיבולת שועל | |
כוס וחצי חמאת בוטנים טבעית | |
3 כפות מים | |
2 כפיות סודה לשתייה | |
1.5 כפיות מלח גס | |
⅔ כוס שוקוצ'יפס | |
כוס עדשים שוקולד | |
כוס בוטנים קלופים |
Tools
כלים במתכון זה
Ingredients
-
2 BAKEIT וניל
-
2 ביצים שלמות +1 חלמון
-
1 כוס סוכר חום כהה(200 גרם)
-
חצי כוס סוכר לבן(100 גרם)
-
רבע כוס דבש(80 גרם)
-
5 כוסות שיבולת שועל(500 גרם)
-
כוס וחצי חמאת בוטנים טבעית(360 גרם)
-
3 כפות מים(45 גרם)
-
2 כפיות סודה לשתייה
-
1.5 כפיות מלח גס
-
⅔ כוס שוקוצ'יפס(120 גרם)
-
כוס עדשים שוקולד(180 גרם)
-
כוס בוטנים קלופים(120 גרם)
Directions
מחממים תנור ל 160 מעלות
1. מוציאים 2 BAKTIT וניל לקערה וממיסים במיקרוגל בפולסים עד להמסה מלאה. מעבירים לקערת מיקסר.
2. מוסיפים סוכר חום, סוכר לבן, חמאת בוטנים ודבש. מקציפים על מהירות גבוהה בעזרת וו גיטרה למשך כדקה לאיחוד החומרים.
3. מנמיכים את מהירות המיקסר לבינונית, מוסיפים ביצים אחת אחרי השניה, חלמון ואת שלוש כפות המים. מגבירים את מהירות המיקסר למקסימלית ומעבדים למשך כדקה עד קבלת תערובת בהירה, חלקה ומעט תפוחה יותר.
4. מוסיפים לקערת המיקסר שיבולת שועל, מלח וסודה לשתיה ומעבדים על מהירות נמוכה עד שכל השיבולת שועל מצופה בתערובת החמאת בוטנים.
5. מוסיפים לקערה שוקוצ'יפס, עדשי שוקולד ובוטנים. מעבדים על מהירות נמוכה רק עד לפיזור אחיד בתערובת.
6. בעזרת כף גלידה גדולה או עם ידיים רטובות מעט, יוצרים כדורים גדולים מהתערובת (כ-75 גרם) ומסדרים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. כ-6 עוגיות במגש.
7. אופים ב-160 מעלות במשך 15-18 דקות. במהלך האפיה מסובבים את התבניות על מנת לקבל אפיה אחידה.
8. העוגיות מוכנות כאשר השוליים שלהן שחומות מעט והאמצע עוד בהיר והחלו מעט להשתטח.
טיפ:
לקבלת עוגיות ללא גלוטן, יש לוודא שקונים שיבולת שועל נקייה מגלוטן.
לקבלת מתכון פרווה, יש לוודא שעדשי השוקולד שמשתמשים בהם הם פרווה.