חטיף פצפוצי אורז וחמאת בוטנים
חטיף שוקולד וחמאת בוטנים מהסרטים! הכי טעים והכי פשוט.
+
1 אצבע
+
1/4 כוס
+
3/4 כוס
+
1 כוס
+
1/4 1 כפיות
+
1/2 3 כוסות
+
לקישוט (לא חובה)
+
1
+
מעט
Ingredients
מרכיבים
Adjust Servings:
1 אצבע BAKEIT וניל | |
1/4 כוס מים | |
3/4 כוס סוכר חום בהיר | |
1 כוס חמאת בוטנים טבעית | |
1/4 1 כפיות מלח דק | |
1/2 3 כוסות פצפוצי אורז |
לקישוט (לא חובה) |
1 BAKEIT שוקולד | |
מעט בוטנים קלויים ומומלחים קצוצים גס |
Tools
כלים במתכון זה
תנור אפייה
סיר
לקקן
תבנית אפיה 30*20
Ingredients
-
1 אצבע BAKEIT וניל
-
1/4 כוס מים(50 מ"ל)
-
3/4 כוס סוכר חום בהיר(150 גרם)
-
1 כוס חמאת בוטנים טבעית(240 גרם)
-
1/4 1 כפיות מלח דק(8 גרם)
-
1/2 3 כוסות פצפוצי אורז(100 גרם)
-
לקישוט (לא חובה)
-
1 BAKEIT שוקולדאו 100 גרם שוקלד מריר
-
מעט בוטנים קלויים ומומלחים קצוצים גס
Directions
הוראות הכנה:
- בסיר בינוני שמים סוכר ומים.
- מבשלים את תכולתו לסירופ חלק על אש נמוכה עד שהסוכר נמס לחלוטין. מערבבים מידי פעם בעזרת לקקן.
- כשמתקבל סירופ חלק מורידים מהאש ומוסיפים אצבע BAKEIT וניל, חמאת בוטנים ומלח. מערבבים היטב למסה אחידה ודביקה.
- מוסיפים לסיר את פצפוצי האורז ומערבבים אותם עד שכולם מכוסים בתערובת.
- מעבירים את המסה לתבנית הרצויה ומפזרים, משטחים ומועכים אותה בעזרת כף על פני שטח התבנית. מעבירים לקירור בזמן שמכינים את הציפוי.
הכנת הציפוי (לא חובה):
- מחממים בקערה קטנה אצבע BAKEIT שוקולד או שוקולד מריר להמסה. שופכים על גבי פצפוצי האורז המשוטחים בתבנית ומפזרים את השוקולד על גבי פני השטח לכיסוי מלא. מפזרים מעל כמות רצויה של בוטנים. עוטפים היטב ומעבירים למקרר להתייצבות, בין 2-3 שעות.
- כשהממתק התייצב לחלוטין במקרר מוציאים אותו ומחלצים מתבנית האפייה. מעבירים לקרש חיתוך. בעזרת סכין גדולה חותכים לקוביות/מלבנים בגודל המנות הרצוי. מעבירים לקופסא ושומרים במקרר עד כשבוע.