מלבי וניל
קינוח קליל ומרענן לימי הקיץ החמים
+
:למלבי
+
2 אצבעות
+
2 מיכלים שמנת מתוקה / קרם קוקוס לגירסה הטבעונית
+
1/4 כוס
+
1/2 כוס
+
1 כוס חלב / חלב שקדים לגירסה הטבעונית
+
1/4 כוס חלב / חלב שקדים לגירסה הטבעונית
+
5 כפות
+
1/2 כפית
:לסירופ רימונים
+
:לסירופ רימונים
+
3/4 כוס
+
2/3 כוס מיץ רימונים
+
מיץ מלימון אחד
:לקישוט
+
:לקישוט
+
קוקוס מיובש
+
פיסטוקים
Ingredients
מרכיבים
Adjust Servings:
:למלבי |
2 אצבעות BAKEIT וניל | |
2 מיכלים שמנת מתוקה / קרם קוקוס לגירסה הטבעונית | |
1/4 כוס סוכר לבן | |
1/2 כוס סוכר חום בהיר | |
1 כוס חלב / חלב שקדים לגירסה הטבעונית | |
1/4 כוס חלב / חלב שקדים לגירסה הטבעונית | |
5 כפות קורנפלור | |
1/2 כפית מלח |
:לסירופ רימונים |
3/4 כוס סוכר לבן | |
2/3 כוס מיץ רימונים | |
מיץ מלימון אחד :לקישוט |
:לקישוט |
קוקוס מיובש | |
פיסטוקים |
Tools
כלים במתכון זה
כד מזיגה
לקקן
קוקטים
קערה
מטרפה
סיר
Ingredients
-
:למלבי
-
2 אצבעות BAKEIT וניל
-
2 מיכלים שמנת מתוקה / קרם קוקוס לגירסה הטבעונית(500 מ"ל)
-
1/4 כוס סוכר לבן(50 גרם)
-
1/2 כוס סוכר חום בהיר(100 גרם)
-
1 כוס חלב / חלב שקדים לגירסה הטבעונית(240 מ"ל)
-
1/4 כוס חלב / חלב שקדים לגירסה הטבעונית(60 מ"ל)
-
5 כפות קורנפלור(50 גרם)
-
1/2 כפית מלח(3 גרם)
-
:לסירופ רימונים
-
3/4 כוס סוכר לבן(150 גרם)
-
2/3 כוס מיץ רימונים(160 מ"ל)
-
מיץ מלימון אחד
-
:לקישוט
-
קוקוס מיובש
-
פיסטוקים
Directions
הוראות הכנה:
מתחילים בהכנת המלבי:
- מערבבים בקערה קטנה 1/4 כוס חלב (60 מ"ל) וקורנפלור.
- מחממים בסיר על אש גבוהה שמנת מתוקה/קרם קוקוס, חלב/חלב שקדים, סוכר לבן, סוכר חום בהיר, מלח ו 2 אצבעות BAKEIT וניל עד שהאצבעות נמסות והתערובת מגיעה לסף רתיחה (בועות קטנות בשולי הסיר), מנמיכים את האש ללהבה נמוכה.
- כשהתערובת בסף רתיחה מוזגים פנימה תוך כדי טריפה במטרפה את תערובת החלב והקורנפלור ששמרנו בצד. ממשיכים לטרוף עד שהתערובת מסמיכה מאוד. ממשיכים לטרוף עוד דקה ומורידים מהאש.
- עובדים מהר ומוזגים את התערובת לכוסות הגשה בעזרת קנקן מזיגה.
- מעבירים לקירור במקרר של 12 שעות כששטח פני הקרם מכוסה בניילון נצמד.
ממשיכים בהכנת הסירופ:
- מחממים בסיר את כל מרכיבי הסירופ. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים בבעבוע עדין כ 10-12 דקות עד שהסירופ מצטמצם מעט ומסמיך קלות (הסירופ ימשיך להסמיך בקירור), מעבירים לקופסה ומאחסנים במקרר עד ההגשה.
- מוציאים מהמקרר את המלבי לאחר שהתקרר מספיק והתייצב ומוזגים על פני הקרם כמות רצויה של סירופ רימונים ומקשטים בשברי פיסטוק וקוקוס טחון.
טיפ:
ניתן להחליף את הפיסטוקים בבוטנים או כל אגוז אחר שאוהבים.
אפשר לקלות את הקוקוס הטחון על גבי מחבת יבשה לקבלת צבע וטעם עשירים יותר.